– Vi har lærere som bryr seg, og lar oss elever bry seg

AVGANGSEREMONI: Revetal ungdomsskole takker av sine 96 flotte 10. klassinger i kveld i den nye Revetalhallen. Foto: Stian Ormestad.

REVETALHALLEN: Elevrådsleder Mathilde Bu Skjeggestad fikk først noen tårer til å renne på lærerkinn, før hun fikk latteren til å runge for aller første gang i den splitter nye Revetalhallen.

Onsdag kveld 20. juni var det utdeling av vitnemål til 96 tiendeklassinger ved Revetal ungdomsskole. – Vi får en ny idrettshall, og sier «hade» til det de som straks er «gamle elever», sier rektor Mona Elisabeth Larsen til ReAvisa.

– Det er vemodig og høytidelig. Litt trist, men mest feiring. Elevene er jo ferdig med ti års grunnskole.

Tjuvstarta bruken av den nye idrettshallen

ELEVRÅDSLEDER: Mathilde Bu Skjeggestad (16). Foto: Stian Ormestad.

Idrettshallen er ikke helt ferdig. Ingen fikk gå inn hovedinngangen, for eksempel – alle måtte gå inn «bakveien». Men avgangselevene fikk lov til å tjuvstarte, sjøl om alt ikke er helt på plass.

– Vi er så stolte av denne nye hallen – tenk, alt dette skal vi få bruke! Og vi er så stolte av dere, avgangselevene våre, taler rektor til forsamlingen, som fikk høre elever spille Tom Pettys «I wont back down» – et godt utgangspunkt for veien videre i livet.

– Dere ser dere kanskje litt tilbake, på en sånn dag som dette, men kanskje aller mest ser dere framover? Sånn er det vel når man er ung. Dere har et helt liv å se fram til, taler ordfører Thorvald Hillestad.

– Men husk på dette, uansett hvor dere er i livet: Det er lurt å ta med seg erfaringene du gjør underveis.

– Noen kommer til å gå skikkelig på trynet, andre ikke så på trynet. Men alle gjør vi feil av og til, enten det er store blundere eller små tabber. Da må dere lære av det. For vi lærer stadig noe, gjennom hele livet.

ORDFØRER: Thorvald Hillestad mener det er viktig å lære av sine feil. Foto: Stian Ormestad.

– Ta med dere denne «livsvisdommen», som det kalles. Det er rådet jeg kan gi dere.

– Skole er ikke alt!

Elevrådsleder Mathilde Bu Skjeggestad fikk latteren til å runge i den ny idrettshallen for første gang. Hun siterer en klassekamerat som sa under Ung i Re-prosjektet: «Det er lov å gi litt faen».

Mye det samme mener Ingvild Knudtzon Skoglund, som talte på vegne av lærerne: – Det er vel som å banne i kirka å si dette, men: Skole er ikke alt! Karakterer er ikke alt!

– Hvem du er, det er så mye mer. Du er humoren din, din medmenneskelighet, din omtanke for andre, og du må tørre å være deg sjøl, stå på ditt og lytte til magefølelsen din. Vær deg sjøl!

– På vår skole har vi lærere som bryr seg, og lar oss elever bry seg. De lar oss engasjere oss, sier elevrådsleder Mathilde og viser til blant annet Ung i Re-prosjektet.

Har levd hele sitt liv i Re

Dette avgangskullet ble født i 2002, samme år som Re kommune ble til. De er en av få generasjoner som får en hel oppvekst i den nye og varme Re kommune, som snart går over i historien.

KULTURINNSLAG: «I wont back down, I’m gonna stand my ground», synger avgangselevene ved Revetal ungdomsskole. Et godt utgangspunkt for veien videre i livet. Foto: Stian Ormestad.

TJUVSTART: Den nye idrettshallen er ikke helt ferdig enda, men avgangselevene fikk tjuvstarte bruken av den til sin avgangsseremoni onsdag kveld 20. juni 2018. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om skolene i Re.