Rock Stream byr på musikk, mat, kunst og kultur

KUNSTLÅVEN LANGS KILEVEIEN: Her blir det kunstutstilling og åpen bar, forteller festivalledelsen for Rock Stream Festival. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: I tillegg til fullt musikkprogram torsdag, fredag og lørdag, blir det kunstutstilling på låven. Det blir gratis inngang i «kunstlåven» langs Kileveien, som ligger ved inngangen til festivalområdet.

Denne saken kunne du først lese i ReAvisas sommermagasin 2018.

Rock Stream festival arrangeres på Bekkefare-området langs Kileveien i Ramnes fra torsdag 21. juni til lørdag 23. juni. Headlinerne Tantara, Orango og Ila Auto har alle lokale alibi, pluss en hel haug med gode, men mindre kjente band som gjerne vil vise seg fram.

Men det blir mer enn «bare» musikk på Rock Stream festival, dette blir en kulturfestival i breiere forstand:

SPILLER PÅ ROCK STREAM: Marthine Huseby Simonsen fra Undrumsdal og resten av The Last 24 spiller på Rock Stream Festival. Bildet er fra da de spilte på Slottsfjell for noen år siden. Foto: Stian Ormestad.

To scener og en kunstlåve

I tillegg til fullt musikkprogram torsdag, fredag og lørdag, blir det kunstutstilling på låven. Ti kunstnere, blant dem flere utenlandske og internasjonalt anerkjente, skal stille ut. Det blir også bar på låven.

Det blir både maleri og bilder, men også interaktiv kunst av mer moderne art – som tidligere utstilt på Henie Onstad-senteret. Det er gratis inngang på kunstlåven langs Kileveien, som ligger rett ved inngangen til festivalområdet.

Det har ikke vært noe problem å fylle festivalen med all slags kultur, verken kunst eller musikk. Artister og band har stått i kø:

På vårparten dro festivalen i gang en Facebook-konkurranse, der de ba band som ville spille om å ta kontakt. Responsen var helt overveldende, forteller Sandra Huseklep, som har ansvaret for festivalens sosiale medier.

De fikk flere enn femti band og artister å velge blant, og valgte til slutt et spennende rockeband fra Hallingdalen: «Brusar».

– De synger på norsk, og kan beskrives som en krysning mellom Hellbillies og AC/DC, forteller Sandra.

Hun gleder seg til å høre vinneren av konkurransen og alle de andre artistene som gleder seg til å spille på Rock Stream Festival fra torsdag 21. juni til lørdag 23. juni.

God musikk, mat og kunstopplevelser ei pakke

PLANLEGGER EI INNHOLDSRIK HELG: Sankthanshelga blir det full fart langs Kileveien i Ramnes, bare to og en halv kilometer vest for Revetal. Det sørger denne gjengen for. Foto: Stian Ormestad.

– Vi vil skape en festival som skaper gode opplevelser og inntrykk på flere måter enn musikk, forteller Sandra til ReAvisa.

SPILLER PÅ ROCK STREAM: Tantara har fans fra hele verden. Vokalist og gitarist Fredrik Bjerkø vokste opp på nabogården til gården der Rock Stream Festival arrangeres i sommer. Bildet er fra da de spilte på Slottsfjell for noen år siden. Foto: Stian Ormestad.

Det blir også gode smaksopplevelser, med et godt utvalg i kioskene – også veganmat.

Det blir satt opp festivalbuss til og fra festivalen fra både Revetal og Tønsberg.

– Det blir satt opp antall busser etter behov, så bussbilletter kan folk med fordel kjøpe i god tid i forkant så arrangøren veit hvor mange busser som trengs, oppfordres det.

Denne saken kunne du først lese i ReAvisas sommermagasin 2018.

Les også: – Vi trenger scener for band som vil vise seg fram, og festivaler for folk som vil oppdage ny bra musikk!

Les mer om festivalferskingen: Ila Auto, Orango og Tantara!

Les mer om kultur i Re.