Her åpner landhandelen igjen – 123 år etter første gang

VIKA LANDHANDEL: Wence Weum Bue med sine gode hjelpere: Linn Therese Bue Røynesdal, Ingun Bue Bogetvedt, Irene Solberg og Liv Astrid Bue. Foto: Håkon Westby.

SVINEVOLL: Koselig, utsøkt og stilfullt, mener Vika Landhandels første kunder på 60 år.

Denne helga åpnet Wenche Weum Bue (66) Vika Landhandel i våningshuset på gården langs Hvitsteinveien på Svinevoll.

FØRSTE KUNDER PÅ 60 ÅR: Trine Janken Mathiesen, Åse Gran og Eva Holm. Foto: Håkon Westby.

Landhandelen var et knutepunkt i bygda fra 1894 til den ble lagt ned i 1957. Nå åpner den pensjonerte Røråstoppen-rektoren landhandelen igjen – 60 år etter.

– En gammel drøm

Det var folksomt på tunet da åpningen fant sted, presis klokka 12.00 lørdag 22. april 2017.

Wenche ønsker alle velkommen, før ektemannen Tor Wilhelm Bue markerer åpningen med å slå på et melkespann med ei øse.

Inne vanker det kaffe og kaker, og folk tar en titt på alt som er til salgs: Noe nytt og noe gammelt, mye fra lokale produsenter og leverandører, noe har Wenche gitt et nytt liv med egne hender – alt pent utstilt i landhandelen.

– Jeg har alltid pusla med ting, sydd, strikka og pussa opp gamle møbler, sier Wenche om en gammel drøm som har gått i oppfyllelse.

ÅPNER DØRENE: Etter at Vika Landhandel ble lagt ned i 1957 har den vært familien Weum Bue sitt hjem. Nå er deler av gården igjen gjort om til landhandel. Wenche Weum Bue ønsker velkommen til første åpningsdag på 60 år presis klokka 12.00 lørdag 22. april. Foto: Håkon Westby.

MELKESPANN-MARKERING: Tor Vilhelm Bue markerer åpningen med slag på melkespannet. Foto: Håkon Westby.

– Typisk Wenche!

Deler av den gamle kjøpsmannsdisken fra den opprinnelige landhandelen er plass, sammen med en kaffekrok med sofa, bord og stoler.

Trine Janken Mathiesen, Åse Gran og Eva Holm er tre av mange kunder som er innom første åpningsdag. De synes butikken er blitt veldig koselig.

– Utsøkt og stilfullt, typisk Wenche!

Wenche og hennes gode hjelpere på Vika Landhandel vil holde åpent torsdag, fredag og lørdag hver uke.

VIKA LANDHANDEL FØR: Vika Landhandel åpnet for første gang i 1894. I tillegg til landhandleri fantes også en frysesentral der man kunne lagre sine frysevarer. Foto: Privat.

VIKA LANDHANDEL I DAG: Ny åpning av det gamle landhandleriet, 123 år etter første gang det åpnet, og 60 år etter det stengte. Foto: Håkon Westby.

,