Mange vil komme i gang til Re-mila

Therese Andersen og Ellen Aas

VEILEDERE: Therese Andersen og Ellen Aas Svindland veileder gruppen i teori og praksis. Foto: Stine Skoli.

REVETAL: – Vi vil få flere i aktivitet og senke terskelen for å delta i Re-mila. 

Arrangementskomiteen i Re-mila starta i går opp ”kom i gang” – treninger. Et gratis tilbud for de som ønsker hjep av erfarende veiledere til å komme i gang med treningen.

Therese Andersen er treningsveileder sammen med Ellen Aas Svindland. Therese har vært senterleder ved flere treningssentere og Ellen er fysioterapeut og veileder ved Frisklivssentralen i Re.

Sammen skal de veilede, gi tips, råd og treningsprogram før Re-mila braker løs 16. oktober 2016. Formålet er å få flere i aktivitet og gjennomføre 5 kilometer på løpet.

– Re-mila skal være et mosjonsløp som favner hele bredden. Man trenger ikke være løper for å delta. Man kan gjennomføre ved å gå, jogge eller løpe, og vi har også de som kjører rullestol, sier Andersen.

– Det enkleste du kan gjøre er å ta på skoa og gå ut. Det trenger ikke være så omfattende å få det til, sier Andersen.

DSC02758

GODT OPPMØTE: På «Kom i gang med Re-Mila». Foto: Stine Skoli.

I år går Re-Mila av stabelen for tredje gang, men det er første året med ”kom i gang”-treninger.

– Arrangementskomiteen hadde lyst til å videreutvikle Re-mila, og ikke bare dele ut startnummer. Derfor har vi tenkt ut ”kom i gang” – treninger som er ment for de som ikke helt har turt før, men som allikevel har lyst til å prøve, sier Andersen.

Det viste seg å være stor respons på arrangementet, i går møtte 23 påmeldte opp på Torvparken for å bli lære om «hvordan komme i gang med trening» og en praktisk gjennomføring av 3 kilometer.

Ellen Aas Svindland mener det er veien til mosjonsløpet som er det viktige, og at deres jobb er å vise hvordan fysisk aktivitet gir en positiv opplevelse på kroppen.

– Det kan være lett å få stor motivajon rett før et løp, og dermed starte treningen med fullt fres. Da er det lett å gå på en smell som gjøre at treningen stopper av seg selv. Det er viktig å lytte til kroppen, og ha hviledager i mellom treningen slik at bindevev, ligamenter og muskeler får tid til å tilpasse seg, sier hun.

– Det viktigste er å klare å holde motivasjonen oppe. Da vil man kunne komme i bedre form og oppleve hva det gjør for kroppen, som økt overskudd, mestringsfølelse og glede med å være med på mosjonsløpet.

Ellen mener at det er lurt å delta i løp, konkurrere eller ikke. Det å delta i løp skaper et felleskap, en gruppedynamikk og drahjelp, som gir økt motivasjon til å fortesette treningen utenom løpene.

DSC02752

FELLES MOTIVASJON: Inger Synøve Johansen og Linda Holtung ønsker å få motivasjon og tips til løpetrening. Foto: Stine Skoli.

Inger Synøve Johansen og Linda Holtung var to av deltagerene på den første «kom i gang» – treningstimen. Begge trener aktivt Crossfit i hverdagen, men savner motivasjonen til å komme ut og ta seg en joggetur.

Linda Holtung har løpt Re-mila tidligere, og har som mål å slå fjorårets egen rekord.

– Jeg ønsket å bli med på «kom i dag», rett og slett for å komme i gang med løpingen igjen. Nå trenger jeg motivasjon og struktur hvis jeg skal klare å slå tiden min på Re-løpet fra i fjor – og det skal jeg, sier Holtung.

– Jeg ser spesielt fram til å få et løpeprogram med mål å trene opp i mot, i stedet for å bare jogge uten å helt ha noen mål. Det er ikke like motiverende, avslutter hun.


 

Les om Re-mila i fjor: – Re-mila fikk familien i form!

Se bildene fra Re-mila i fjor.


 

– ANNONSE –