Hoppende glad for sin aller første pokal

ReAvisa_Hopprenn_150215_015_NETRAMBERGKOLLEN: Husker du Pernilla som drømte om å hoppe på ski? I helga var 5-åringen med i sitt aller første hopprenn.

I november i fjor annonserte Ivrigs hoppgruppe i ReAvisa: Den lokale hoppklubben vil satse på rekruttering. Flere hoppintresserte dukka opp på trening i Vålehallen.

I desember skrev vi om en av de nye hopp-spirene Pernilla Sabine Hansen Mathisen (5) som «ville fly veldig, veldig høyt og kanskje litt langt».

Med hopprenn på hjemmebane i Rambergkollen fikk 5-åringen sin etterlengtede hoppdebut søndag 15. februar 2015, og det ble selvfølgelig pokal med hjem.

Pernilla er fornøyd med 4,5 meter, men forteller at rekorden er hele 5,5 meter. Sammen med storesøster Helmy Mathilda Hansen Mathisen (6) ser hun med store øyne på de voksne som hopper i storbakken.

ReAvisa_Hopprenn_150215_007_NETTEven Kommedal (11) deltok også i sin aller første konkurranse og fikk en flott fjerdeplass med 11,5 meter – to meter kortere enn sin personlige rekord på 13,5 meter i samme bakke.

– Jeg er egentlig ikke så fornøyd med det, forteller Even. På trening kan han hoppe i ro og fred, nå var det masse folk og til og med en liten heiagjeng som la litt press på 11-åringen.

Ivrig hadde ikke flere hoppere med på hjemmebane enn de to ferskeste medlemmene i klubben. Ragnar Skinnes skulle gjerne hoppa i veteranklassen, men tok heller jobben som rennleder.

Han forteller til ReAvisa at hopphjelmen ikke er lagt på hylla for evig og alltid. – Kommer løsta tilbake så skal jeg hoppe igjen! Men akkurat nå var det viktigere å stå på for å få renn her i helga.

ReAvisa_Hopprenn_150215_009_NETTRagnar får veldig mye skryt av bakken. – Å få til en så flott bakke under dissa forholda, det fortjener en stor applaus, mener en av deltakerne.

– Det har vært 14 dager med mye jobb.Været var ikke helt på vår side i uka som gikk, forteller Ragnar, som har fått hjelp av flere dugnadsfolk til å preppe bakken.

Arvid Lian skulle vært med i veteranklassen, men han flata ut med influensa uka før rennet. Sønnen Kristian Lian er prøvehopper samme helg i Vikersund.

– Kristian har fått flere hopp i Vikersundbakken med hopp ned mot 150 meter og håper på enda lengere svev i løpet av helgen, forteller Ragnar.

ReAvisa_Hopprenn_150215_005_NETTMarte Skinnes satser også på hopp, men må finne seg i et skadeavbrekk på opptil ni måneder etter at hun røyk korsbåndet. Hun skulle gjerne hoppa i Rambergkollen, men var heller med å arrangere.

– Jeg skal operere snart, i løpet av ett par uker. Jeg kan trene forsiktig, som å gå på ski og gå turer, men ikke hoppe på ski. Jeg må bare sikte meg inn på neste sesong og trene meg opp til skikkelig satsing igjen da.

– En må jo regne med litt skader, så jeg holder motet oppe. Jeg er fortsatt topp motivert til å satse på hopp, forteller Marte til ReAvisa.

ReAvisa_Hopprenn_150215_004_NETT25 deltakere i Rambergkollen er godkjent, siden rennet krasja både med andre lokale renn og Vikersund-helga. Det viktigste er å la de yngste få delta i renn.

– To nye, det er bra. Men det er plass til flere, minner Ragnar om. Nå planlegger han en åpen dag i Rambergkollen, helga i månedsskiftet februar/mars.

Les også mer om Ivrigs planer om en liten 8 – 10-meters plastbakke på Bibo i ReAvisa desember 2014.

– Mange av de små hoppbakkene rundt omkring i grendene i Re har forsvunnet de siste åra, derfor vil en liten plastbakke på Bibo gjøre hoppsporten mer tilgjengelig igjen, fortalte Ragnar til ReAvisa da.