Frode Hestnes er FrPs ordførerkandidat i Re

ReAvisa_nominasjonsmote_FrP_001_NETTLOKALPOLITIKK I RE: Nei til eiendomsskatt og ja til kommunesammenslåing – ikke nødvendigvis låst til 3K-alternativet med Hof, Holmestrand og kanskje Sande.

Frode Hestnes (38) er Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Re i høstens lokalvalg. Det ble enstemmig avgjort på lokallagets nominasjonsmøte mandag 23. februar 2015.

I sin tid kom Hestnes inn i politikken som Høyre-representant i gamle Våle kommune, men brøyt ut av partiet og representerer FrP i Re kommune og Vestfold Fylkeskommune.

Videre på lista står Bente Brekke, Annette Røren Hem, Trond Ekstrøm og Frode Mathisen på topp-fem. De to øverste kumulert.

Tre av de fem på topp er folkevalgt for FrP i dagens kommunestyre; Hestnes, Brekke og Ekstrøm.

Kampsakene til Re FrP er nei til eiendomsskatt og ja til kommunesammenslåing.

– Vi ønsker å gå bredere ut i kommunestruktur-debatten enn det vi har gjort fram til nå. Vi regner med at folkeavstemningen i forbindelse med valget vil gi oss noen svar i så måte.

Frode Hestnes er også FrPs ordførerkandidat til fylkestingsvalget. Null stress, mener han og har lokallaget i Re med seg på det.

– Det er fullt mulig å løse det hvis jeg skulle blitt valgt til ordfører både her i Re og i fylket, men det er et stort «hvis» her. Vi må jo være litt realister og innse at vi ikke er landets, Vestfolds eller Res største parti, akkurat.

Men «hvis» først ordførerkandidaturet slår til har Hestnes og lokallaget mest trua på at det skjer i Re.

– Jeg stiller med et mål om å utfordre Thorvald Hillestad, helt klart. Vi har nok størst sjanse her i Re, mener han. Han klarer neppe det alene uten støtte fra andre partier.

Løsningen på et hypotetisk problem er protokollført fra nominasjonsmøtet:

Bente Brekke rykker opp fra 2. plass på lista hvis FrP skulle få ordførervervet både i Re og fylket. Dermed blir det Brekke som tar ordførerklubba i Re, hvis Hestnes tar klubba i fylkestinget.

Det må i tilfelle et brakvalg av dimensjoner vi aldri har sett før for FrP hvis det skal skje.

ReAvisa_nominasjonsmote_FrP_003_NETTMorten Stordalen, FrPs ordførerkandidat ved alle de tidligere valgene i Res historie og varaordfører fram til forrige valg, signaliserte at han ville trekke seg ut av lokalpolitikken da han ble valgt inn på Stortinget i 2013.

– Det er litt rart å ikke være kandidat for første gang på 20 år. Men etter 16 år i kommunestyret i gamle Våle og Re tar jeg en pause, sier Stordalen, med trykk på «pause».

Som ReAvisa skrev da han ble valgt inn på Stortinget, var han en av drivkreftene bak å stifte FrP i Våle og videre i Re.

– Det er ikke så sikkert at jeg er ferdig med lokalpolitikk, jeg kaller det en pause.

Stordalen har ingen betenkeligheter med å overlate roret til «nye» krefter. – Her er det noen nye, men mest de samme gamle. Ei liste med god kontinuitet.

Alle kandidatene på lista til Re FrP ble enstemmig valgt. Hestnes har spilt andrefiolin under Stordalen og rykker nå opp til førsteplass på lista.

– Det har vært en lang tradisjon i Re FrP med lite gjennomtrekk og et samstemt lokallag for gode løsninger for lokalsamfunnet, sier Stordalen som leda valgkomiteen.