Middelaldermarkedet blåste bort

ReAvisa_Re_md_2015_049_NETTRE MIDDELALDERDAGER 2015: Lørdag kom en flik av ekstremværet Ole inn over Re og tok tak i flere telt som måtte rigges ned av sikkerhetshensyn.

Alle – også ReAvisas medarbeider måtte hjelpe til å holde teltstenger på plass til teltduken var tatt av. Området ble evakuert av sikkerhetshensyn og alle arrangementene på programmet etter klokka 12.00 ble flyttet til andre steder.

Gjøglerkompaniet ”Bastardus Sans” flyttet til slagstedet hvor de framførte en morsom versjon av ”Rødhette og ulven” hvor de trakk publikum med i forestillingen. Tunsberg leikarring flyttet sin oppvisning fra markedsplassen og til annen etasje i Revetalsenteret hvor de viste gamle folkeviser og dans fra middelalderen med over 70 tilskuere.

Biskop Per Arne Dahls foredrag ”..og kjærlighet” ble flyttet til kommunes kantine i 4. etasje på kommunehuset. ”Bastardus Sans” sto utenfor og sang og var veivisere til foredraget. Det virket – for kantina var fullsatt. Dahl holdt et tankevekkende foredrag.

– Det kreves kurs i alt som kan være risikofylt. Men for å være gift i 60 år kreves ikke noe kurs. Elsk for all del ikke den neste, men den nåværende, sa Dahl. – Du blir sterk av å elske og svak av å hate. La oss kjempe for kjærligheten!