IL Ivrig-jenta sjokkerte ski-Norge: – Helt nytt for meg

I NORGESELITEN, OGSÅ I LANGRENN: Skiskytter-talentet Gro Njølstad Randby (21) fra IL Ivrig. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Skiskytter-talentet går fort på ski, og i dag var hun lenge raskest også i NM i langrenn.

Åssen har IL Ivrig fått dette til? Takk til de som turte å tenke stort!

Riksmediene skriver om Gro Njølstad Randby fra IL Ivrig, som står for den største overraskelsen i NM i langrenn. Dagbladet forteller at IL Ivrig-jenta sjokkerte både ski-Norge og ikke minst den eneste som til slutt klarte å slå henne; Heidi Weng.

For det ble NM-sølv til slutt på 5-kilometeren på Lillehammer i dag, fredag 22. mars 2024. Dagbladet skriver: Gro Njølstad Randby er skiskytter, men fredag holdt hun på å ta en sjokkseier i NM i langrenn.

Slo den ene konkurrenten etter den andre

– Dette her er veldig nytt for meg. sier Gro i videoen i Dagbladet-saken (ekstern lenke). Hun satt ett par timer i lederstolen, der den ene konkurrenten etter den andre kom i mål – bak IL Ivrig-jenta. Til slutt kom Weng inn på ei vinnertid bare 2,7 sekunder bedre enn IL Ivrig-jenta.

Sjøl forklarer hun den fantastiske prestasjonen – denne gangen i langrennssporet – med , – at jeg klarte å gå bra på ski, skape fart, – nei, egentlig bare å gå et godt skirenn.

På spørsmål om hvor mye klassisk hun trener, så svarer IL Ivrig-jenta at det blir mest å gå på fjellet, helt rolig. Hun sier også at hun var heldig med forholdene.

En skikkelig outsider i medaljekampen

Vinneren Weng visste ikke hvem Gro Njølstad Randby – som pusta henne i nakken på resultatlista til slutt – var, og det synes ikke sølvjenta vår er noe rart i det hele tatt.

Sjøl innrømmer Weng at hun ikke har så veldig kontroll på de yngre utøverne, og at hun ikke visste hvem IL Ivrig-jenta Gro Njølstad Randby var før i dag.

I Dagbladet sitter superlativene løst, de kaller prestasjonen et sjokk for ski-Norge.

Landslagstreneren: – Det er vanvittig bra

Gro var en del av det norske stafettlaget som tok VM-gull på stafetten i junior-VM i skiskyting, som du kan lese mer om her. Landslagstrener i langrenn Sjur Ole Svarstad er mektig imponert over skiskytteren.

– Det er kjempebra å ta sølv i et NM. Det er vanvittig bra, og noe jeg ikke så komme, sier han til Dagbladet.

NRK sender fra NM i langrenn, der kan du se dagens renn i opptak.

Skiskytter – en relativt ukjent en, også

Sjøl kommer statskanalen med følgende overskrift (ekstern lenke): NRK rakk så vidt å starte sendingen – ukjent skiskytter nær sensasjon. – Surrealistisk, kommenterer Gro overfor NRK:

Hun er skiskytter, en relativt ukjent en også, skriver NRK Sport. Videre: Men fredag ga hun den norske langrennseliten kamp til døra. Og hun tar med seg en sølvmedalje hjem.

Det er mange som er meget imponert over IL Ivrig-jentas innsats.

Gro til NRK: – Det var dritmorsomt

– Det var utrolig bra. Det er ikke noe å si på det, sier gullvinner Weng til NRK. Martin Johnsrud Sundby, som er gjest under NRKs sending, skryter veldig av sølvinnerens løp: – Man må hylle et veldig godt løp. Hun gikk teknisk godt i alle de partiene vi fikk se henne.

– Hun hadde en bitte litt svakere avslutning, som gjorde at Heidi fikk mulighet til å snike seg foran, sier Sundby på NRK-sendinga. Hele 375 løpere stilte til start, Gro hadde startnummer 22, så NRK rakk så vidt å starte sendingen da hun staket seg i gang.

Til NRK sier Gro: – Tror ikke jeg har helt skjønt det enda. Det var dritmorsomt.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer sport i Re.