Vrakdeler dumpes her i Re – politiet har fått flere tips

VRAKRESTER I VERPDALEN: Dette er alt som er igjen av en BMW X5 som mest sannsynlig er blitt rappa tidligere i år et annet sted i Vestfold. Over en periode har flere vrakrester fra flere biler blitt dumpa her. Sist helg ble en bil rappa i Re, og en annen forsøkt rappa, som ReAvisa har skrivi om tidligere. Foto: Privat.

– Det gjenstår etterforskning, men vi er nok på sporet, forteller politiet om flere biler som har blitt rappa den siste tida. Nå undersøker politiet om det er restene av disse bilene som dukker opp her i Re.

Bakgrunn: Bil rappa på Revetal – politiet ønsker tips.

Sjekk også: Prøvde seg på flere biler i natt – her lyktes de ikke.

Sist helg ble en BMW X5 rappa på Revetal. Det var bare kort tid etter at ett par ubudne gjester prøvde å rappe en BMW X5 i Kirkevollfeltet.

Politiet ser begge hendelsene her i Re i sammenheng, og de ser det også i sammenheng med flere biltjuverier i Vestfold i år:

Fem BMW X5 og to Tesla er rappa

FORSØK PÅ BILTJUVERI: Her fanges to ubudne gjester opp på overvåkingskamera i Kirkevollfeltet. Den ene leiter etter signal fra bilnøkler inni huset, den andre prøver å få opp døra på bilen. Foto: Privat.

Flere biler har blitt rappa på det politiet antar er på samme måte som det som ble fanga på overvåkingskamera i Re sist helg – der tjuvene ikke lyktes med å stikke av med bilen.

– Totalt sju tilfeller siden slutten av januar, der det er snakk om fem BMW X5 og to Tesla, forteller Knut Erik Ågrav, seksjonsleder etterforskning ved politiet i Tønsberg.

Vrakdeler fra nyere biler har dukka opp her i Re, nærmere bestemt i Verpdalen. Restene har nå blitt fjerna på oppdrag fra politiet, som jobber med vrakrestene.

Politiet har fått flere tips i saken

– De framstår som dumpa, det er bare snakk om rester av biler. Vi leiter etter identifikasjon, og det er litt tidlig å si noe om hva vi kommer fram til, forteller Ågrav til ReAvisa.

Tilfellet i Kirkevollfeltet er det eneste politiet veit om der tjuver har prøvd seg uten å klare å stikke av med bilen – det kan ha skjedd flere steder.

Politiet gikk tidlig ut og etterlyste tips, og de har fått flere nyttige tips, og tar gjerne i mot flere. Også fra folk som har opplevd forsøk på biltjuveri.

Tenk over hvor du legger bilnøklene

SER BILTJUVERIENE I SAMMENHENG: Knut Erik Ågrav, seksjonsleder for etterforskning i Vestfold-politiet, mener det kan være lurt å oppfordre folk til å legge nøkler langt vekk fra bilen eller til og med legge de inni et skap med ekstra beskyttelse. Han forteller at aluminiumsfolie kan redusere eller hindre helt signaler fra nøkkelen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Etterforskningslederen forteller at politiet nå setter alt i system og at det da er naturlig å se alle disse biltjuveriene i sammenheng. Politiet har ikke fått tak i utstyret tjuvene bruker.

– Det kan virke som om det er utstyr som gjør at man kan være mellom nøkkel og bil og fange opp signaler, enten det er å forsterke eller kopiere signaler, forteller Ågrav til ReAvisa:

– Vi har ikke beslaglagt utstyr, så vi har ikke fått undersøkt det nærmere. Men det er all grunn til å oppfordre folk til å tenke over hvordan man oppbevarer bilnøkler.

Har et håp om å finne fram til tjuvene

Biltjuvene klarer også, etter å ha stikki av med bilen, å kople ut eller blokke signalene sånn at man ikke lenger klarer å få kontakt med bilen. – Heller ikke produsenten klarer å oppnå kontakt, forteller Ågrav.

På lokalavisa sine mange spørsmål svarer etterforskningslederen knappest mulig. – Det er litt tidlig å si noe om hva vi kommer fram til. Vi har fortsatt flere etterforskningsskritt å gjøre.

At bilene ser ut til å bli slakta, er ganske sikkert. At politiet finner fram til biltjuvene kan fort hende: – Svaret er ikke et ubetinga nei på det, såpass kan jeg si. Vi har et håp. 

FLERE VRAKRESTER I VERPDALEN: Det kan tenkes at dette er rester av biler rappa tidligere i år, det stammer mest sannsynlig ikke fra biltjuveriet på Revetal sist helg. Dette skal politiet prøve å få klarhet i gjennom videre etterforskning. Vrakrestene er nå henta inn til undersøkelser. Foto: Privat.

Sjekk også: Prøvde seg på flere biler i natt – her lyktes de ikke.

Bakgrunn: Bil rappa på Revetal – politiet ønsker tips.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk politiloggen i Re.