Tjuvene kom tilbake for å rappe det de ikke rakk å få med seg første gang: – Nå blir det full overvåking

Tjuver rapper smått og stort i Re for tida. Som kufanger og snøfreser sist helg.

Les ReAvisa på papir desember 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

Første gang Fredrik Lie fikk besøk av ubedte gjester i gårdsplassen sin i Revetal-feltet, var natt til 17. november i år. Da våkna familien av at tjuvene mista et metallklips til ekstralyktene de dreiv og demonterte.

De fikk det så travelt at de stakk av med lyktene, men hadde nok tenkt til å ta med seg kufangeren de var montert på, også.

«Stamgjester»

TJUVER PÅ FERDE – IGJEN: Første gangen fikk de rappa med seg ekstralyktene, nå kom de for å ta med seg kufangeren de satt på, også. Foto: Privat.

Det tenker hvert fall Fredrik Lie, nå som han har hatt besøk igjen: Natt til lørdag 9. desember 2023 ble kufangeren rappa, innafor et tidsrom på snaut ti minutter. 

Ifølge kameraovervåking hos naboen kom de klokka 02.36 og reiste ikke lenge etterpå. – De ha’kke bare med seg en skiftnøkkel, liksom.

– Disse pøblene har med verktøy og og de har god greie på det de driver med, for å kunne få det til så kjapt, mener Fredrik.

Mye stjeling

Også forrige gang kom de rundt tre-tida på natta. Den gang ble de oppdaga midt i ugjerningen, og politiet sendte to patruljer. Denne gangen ble det oppdaga dagen etter, og politiet hadde ingen å sende.

Fredrik og familien er bare en av mange familier som har opplevd å bli frastjålet stort og smått den siste tida. Et av de største raidene kom hos en nabo rett borti gata.

Der fikk familien ribba hele bilen, og den står fortsatt på verksted for å bli montert sammen igjen med nye deler.

Installerer overvåking

Mange har montert overvåkingskamera, og det blir det også hos Fredrik og familien nå. – Dette går ikke lenger, med video har man hvert fall noe å gå etter – hvis de kommer igjen.

Han anslår at ekstralyktene koster rundt 15.000 kroner og kufangeren rundt 9.000 ny. Første gang ble det anmeldt. Og så henlagt i brevs form, uka etter.

Nå ser han neppe det verd å anmelde, en gang.

Snøfreser rappa i Fon

Aldri så gæli at det ikke er godt for noe, mener Fredrik i prat med lokalavisa: – Jeg rakk heldigvis ikke å montere nye ekstralykter…

Også i Krakken-feltet i Fon var det tjuver på ferde sist helg, den samme natt til lørdag 9. desember 2023.

Der ble det rappa en snøfreser i Forpakterveien.

Rapper alt mulig rart

ReAvisa har stilt Politiet i Sør-Øst flere spørsmål som vi ikke har fått svar på i skrivende stund. Blant annet: Er dette lokale skurker, eller kan det ses i sammenheng med mer internasjonale raid, som tidligere? Har politiet peiling på hvem som kan stå bak?

Inntrykket er at det er masse små og store innbrudd, der det er rappes alt mulig rart fra gårdsplasser, garasjer og boder. Det er så mye forskjellig som forsvinner: Bildeler, hageredskap, tapping av bensin og diesel, med mye mer.

Akkurat det bærer kanskje ikke så preg av reine bestillingstjuveri som det gjorde tidligere? ReAvisa venter spent på svar fra politihold i Tønsberg.

Les også: Bilen begynte å brenne – ingen stoppa for å hjelpe.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer fra politiloggen i Re.