Stine Fevik spiller Frankenstein på Oslo Nye

STORT KULTURNAVN FRA RE: Stine Fevik (39) vokste opp i Bergsåsen i Re, og fikk sansen for skuespill og moro på Elverhøy-scenen som liten. Hun er skuespillerutdannet ved HiNOrd Trøndelag, og har jobba ved blant annet Trøndelag Teater, Black Box Teater, Dramatikkens hus, Festspillene i Bergen, med mer. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Skuespillerspiren ble sådd på Elverhøy-scenen i Ramnes. Nå blir straks Stine Fevik forvandla til Frankenstein.

Les den siste ReAvisa på papir – last ned gratis!

I ei tid der teknologi og vitenskap forandrer vår forståelse av hva det vil si å være menneske, gjenoppliver Oslo Nye Teater Mary Shelleys tidløse fortelling Frankenstein, basert på Mary Shelleys klassiker.

Denne dyptgripende og provoserende historien kan knyttes til dagens debatter om bioteknologi, gen-redigering, og kunstig intelligens. Klassikeren har fortsatt betydning i dagens samfunn, man kan se på monsteret som en form for KI, en menneskeskapt kunstig intelligens, heter det i ei pressemelding fra teateret.

Har alltid elska å stå på scenen

RØTTER I RE: Familie og venner er aldri langt unna, sjøl om du jobber og bor i Oslo og har røtter i Re. Bildet er fra da lokalavisa tok en prat med Stine i Revetalparken sommeren for tre år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I hovedrollen som Frankenstein står Stine Fevik (39), oppvokst i Re. Talentet ble fostra fram av frivillige på barneteateret på Elverhøy og lærere på skolene hun gikk her. Stine har alltid elska å stå på scenen.

– Det var min greie i oppveksten. Jeg har tenkt masse på hvor viktig det var for meg. Og hvor glad jeg er for at lokale kultur-ildsjeler drar i gang sånne tilbud, sa Stine til ReAvisa for tre år siden.

Da tok vi en prat med den etablerte skuespilleren i Revetalparken, les mer om det her.

Horrorhistorie i moderne drakt

Frankenstein-romanen kom for 200 år siden, og den advarte mot farene ved kunstig intelligens. Frankenstein-monsteret er like mye kunstig intelligens som en robot.

På Oslo Nye Centralteatret blir den verdenskjente horrorhistorien et intimt kammerspill hvor relasjonene og menneskets stadige higen etter det perfekte står i fokus.

Gjør deg klar til å dykke ned i en verden hvor litteraturens grøsser møter dagens etiske dilemmaer, heter det i presentasjonen av stykket som har premiere 8. november 2023.

Sjekk også: Spiller for fulle hus og knallgode kritikker.

Les den siste ReAvisa på papir – last ned gratis!

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om kultur i Re.