Hærverk hindrer de frivillige fra å levere ut mat: – Det er nesten så du trur det ikke er sant

SKUFFENDE START: Både på dagen, og på matserveringa på tREffpunktet på Brår. Hengeren de frivillige skulle hente mat med, sto med flatt dekk etter at noen hadde skjært høl i det i løpet av natt til i dag, tirsdag 22. august 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

De frivillige på tREffpunktet ble møtt av et trist syn på morgenkvisten i dag: Dekket på hengeren var skjært opp etter hærverk i natt.

Last ned ReAvisa på papir august 2023 – gratis.

Sjekk: Dugnadsgjengen vil bidra til at alle barn får en fin bursdag.

ReAvisa hadde en plan på å komme innom tREffpunktet på Brår for å skrive om det nye tilbudet de har her, i tillegg til alt det andre flotte frivilligheten bidrar med fra basen på Brår:

I tillegg til matkasseutlevering og -utkjøring hver tirsdag, vil det også bli laga og servert mat annahver tirsdag her. Og første servering var i dag tirsdag 22. august 2023.

Får ikke henta mat – får ikke kjørt ut mat

FLERE KUTT MED KNIV: Pøblene har gått grundig til verks på dekket til hengeren som er tydelig merka med «Frivilligheten i Re». Simpelt hærverk, mener de frivillige som ble forhindra fra å hente og dele ut mat. Foto: Privat.

Men på morgenkvisten ble de frivillige møtt av et trist syn som kunne spolert alt sammen. Dekket på hengeren de bruker til å hente mat på Matsentralen, var skjært opp med kniv.

– Det har skjedd i løpet av natta, forteller en fortvila Torbjørn Brunstøl til ReAvisa på morgenkvisten.

De får ikke henta mat, og de har dermed ikke mat å kjører ut.

Folk og firmaer vil hjelpe

Torbjørn og de andre frivillige tok bilder og posta et innlegg på Frivilligheten i Re sin Facebook-side. Da sto ikke telefonen stille, forteller de: En frivillig sponsa et nytt dekk fra egen lomme.

Jernia Revetal hadde henger stående klar til utlån. Og det er bare en av de mange telefonene de har fått fra folk og firmaer som vil hjelpe.

Vaktmesteren i kommunen sier at de kan få en garasjeplass til hengeren, så dette ikke skjer igjen.

– Veldig positivt tilbud

SIMPELT HÆRVERK: Hengeren brukes av frivillige til å hente og levere ut mat. Telefonen til Torbjørn har ikke stått stille, folk og firmaer vil gjerne hjelpe. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Aldri så gæli at det ikke er godt for noe, sier Martin Bøe Solberg, som er veldig glad for at det kommer noe godt ut av hærverket. De klarte også å lage en felles matservering, tross alt, av det de hadde i back-up i fryseren.

– Dette tilbudet. Det er veldig positivt, sier Martin. Like mye som matservering, så er det sosialt, forteller Torbjørn:

– De som sitter bak ei mørk gardin, det er de vi vil at skal komme hit og ta en matbit med oss.

Barnebursdag-aksjon

– Så ser alle at hit kan alle komme, vi i frivilligheten har tirsdagene her, men det er jo oppe fra klokka ti til halv tre hver hverdag ellers, også, minner Torbjørn om.

Han minner også om barnebursdag-aksjonen de hadde tidligere i år rundt påsketider, der de har penger på bok og masse på lager for barnebursdager.

– Det er bare for barnefamilier å å melde sin interesse. Lageret et fullt med ballonger, gavekort, brus, pølser, pizza, og så videre.

– Det går ikke an

FORT FIKSA: Dekket er bytta og hengeren er klar for neste tirsdag med matkasseutlevering. Dagens utlevering ble det ikke noe av. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Når det gjelder hærverket, blir det politianmeldt. Noen har brukt kniv til å skjære flere dype kutt i dekket, så det var helt ødelagt.

– Første dag med matservering og sosial sammenkomst, også blir vi møtt av dette, sier en oppgitt Torbjørn til ReAvisa.

– Det går ikke an. Det er nesten så du trur det ikke er sant.

STOR PÅGANG: Mange trenger litt ekstra, i disse tider. Det merker Torbjørn Brunstøl og de andre frivillige i Re. – I år blir det i tillegg til matkasseutlevering også matservering annahver tirsdag, der vi frivillige lager mat av det vi henter på Matsentralen I Larvik. Dette er også for å motarbeide ensomhet. Vi veit det er mange som sliter med dette, så vi tenkte å lage en sosial arena på tREffpunktet, forteller Torbjørn til ReAvisa. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les også: – Vi har neppe full oversikt over alle som trenger hjelp.

– Ja, vi møter på desperasjon. Blant flere og flere.

Les mer om tREffpunktet i ReAvisa-arkivet.

Last ned ReAvisa på papir august 2023.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk politiloggen i Re.

,