Stor suksess – tross værmeldinga: – Med litt ekstra innsats kunne vi åpne uten de store forsinkelsene

POPULÆRT TILBUD: Roger og Jeanette fra Bergsåsen kjører hest og vogn rundt markedet, med alle som ville være med som passasjerer. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Stort sett ble det greit vær og godt besøk, sjøl om det så skummelt ut for søndagen da vannet hopa seg opp på morgenkvisten: – Heldigvis møtte vi stor forståelse blant både besøkende og utstillere for at norsk vær kan være uforutsigbart. 

Last ned ReAvisa på papir august 2023 – gratis.

Vivestad høstmarked ble arrangert for 16. gang i helga, lørdag og søndag 19. og 20. august 2023. Og det ble en suksess, til tross for at værmeldinga ikke var på dugnadsgjengens side før markedshelga.

– Men som det ofte viser seg, så stemmer ikke alltid værmeldinga med realitetene, der borte på grassletta vår. Vi kom oss unna det verste regnet i våre åpningstider, og publikum møtte opp.

Utfordringer med vannmassene

ILA AUTO: Med Are Fevang fra Vivestad. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det forteller markedsleder Trond Slåke til ReAvisa, som var innom da Ila Auto spilte og markedshelga etter hvert dro seg mot slutten søndag ettermiddag.

– Vi som arrangører og utstillere hadde sjølsagt litt av en jobb tidlig søndagsmorgen, etter tidenes syndeflod på natta, forteller han til lokalavisa.

– Men med litt ekstra innsats kunne vi åpne på søndagen, uten de store forsinkelsene.

Stående applaus til dugnadsgjengen

Dugnadsfolk fra Vivestad og omegn har vært i full sving hele helgen for å gjøre årets marked så bra som mulig. Som leder vil Trond benytte anledninga til å gi stående applaus for innsatsen til alle som har bidratt.

– Det har vært vaffelsteking, mat og kiosksalg, rigging, rydding, parkering, scene, pub, avfall, strøm, organisering, med mer. 

– Dugnadslista er lang!, understreker han.

– Vil bli enda bedre

ILA AUTO: Med godt humør, som alltid. Vivestad høstmarkeds husband er alltid et trivelig gjensyn. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi føler at vi lyktes veldig bra med årets program, både fra scene – og også med tilbud retta mot barn: Hoppeslott, hestekjøring, barnedisko, karaoke, og ikke minst ansiktsmaling, ble veldig godt mottatt.

– Og som alltid noterer vi ned ting vi kan forbedre til neste år, som gir oss en ny iver til å bli enda bedre:

– Et større tilbud på grønnsaker og lokal, norskprodusert mat er noe vi skal jobbe med.

– Takk for besøket

– Og som alltid, så er Vivestad høstmarked drivi hundre prosent på frivillig basis. Alt overskudd går til drift og vedlikehold av Sagatun, noe som kommer godt med hvert år.

– Vi takker alle som tok turen til vakre Vivestad denne helgen, så håper vi at vi sees igjen til neste år!

Hilser Trond på vegne av hele dugnadsgjengen sin, som teller hele 75 frivillige som stiller opp.

Åpen gård

ILA AUTO: Kay Arne Sulutvedt fra Høyjord fyrer løs på banjoen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Allerede helga etter markedet i Vivestad blir det marked og Åpen gård på Bygdetunet Brår, og helga etter der igjen blir det marked og Åpen gård på Seinsommerfestival på Våle prestegård.

De to åpne gårdene er henholdsvis den siste helga i august i Ramnes og den første i september i Våle. Samla sett samler disse tre helgene rundt 10.000 mennesker til Re totalt.

Veit du om noe som skjer framover, som lokalavisa bør vite om? Tips@ReAvisa.no.

BLØTT: Deler av markedet sto under vann søndag morgen. Men iherdig innsats fra dugnadsgjengen sørga for marked og åpningstider som planlagt, også søndag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ILA AUTO: Med publikum under teltduk i tilfelle regn. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ILA AUTO: – Uansett hvor mye penger vi andre bruker på de flotte og fine instrumentene våre, så er det et simpelt vaskebrett som får størst applaus!, sier en lettere oppgitt Ila Auto-vokalist. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ILA AUTO: Bluegrass med trøkk. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ILA AUTO: Veit å lage godstemning. År etter år på Vivestad høstmarked. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ILA AUTO: Trekker stinn brakke – eller telt, da. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ILA AUTO: Bandet gikk rett fra scenen til matteltet, der ReAvisas paparazzi-fotograf klarte å zoome seg inn på rømmegrøt-gildet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FOLKSOMT: Ikke like mye folk som før, men mange tok likevel turen til Vivestad – tross dystre spådommer angående været i forkant av markedshelga. Her går markedshelga mot slutten søndag ettermiddag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STAMGJEST: Milla er med når matfar og matmor kjører hest og vogn på markedet, som en liten attraksjon i seg sjøl – Milla er alltid med, og er for mange av gjestene våre en liten ekstra opplevelse – veldig sosial!, forteller Roger Haeselich fra Bergsåsen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Last ned ReAvisa på papir august 2023 – gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.
, , ,