Her endte en dramatisk ferd: Traktor har slått kollbøtte

STORE MATERIELLE SKADER, TO TIL SJUKEHUS: En voldsom traktorvelt på Holtungveien. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Det er nesten utrolig at det har gått så bra som det gikk.

Last ned ReAvisa på papir august 2023 – gratis.

Samme kveld: Naboer redda låve fra brann – millioner kunne gå tapt.

Det sier brannmester Jardar Aftret etter traktorulykken på Holtungveien, som ble meldt inn til nødetatene klokka 18.18 mandag 21. august 2023:

Politiet melder om en traktor som har velta og som ligger delvis i veien og i grøfta. Der var derfor redusert framkommelighet etter ulykken.

– Utrolig

MÅLER OPP: Politipatruljen på stedet gjør sine undersøkelser etter ulykken. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Store materielle skader, forteller brannmester Jardar Aftret på vegne av første nødetat på stedet. – De to personene som satt i traktoren, sitter i veikanten og får førstehjelp av andre sivile. De er oppgående og snakker med oss.

– Vi så til de to skadde inntil ambulansepersonellet kom, de er kraftig forslått, men oppegående. De er kjørt bort med ambulanse nå.

– Traktoren har slått kollbøtte og endt i grøfta, det er nesten utrolig at det gikk så bra som det gikk, sier brannmesteren.

Sikk-sakk

Spor i grøftekanten på motsatt side av veien der traktoren havna taler sitt tydelige språk, etter hvert som politipatruljen på stedet måler opp fra den ene kanten av veibredden til den andre:

Traktoren har hatt hjul utafor veien på den ene siden, så viser svarte spor på asfalten den ville ferden videre sikk-sakk – fram til det gikk trill rundt.

Traktoren er vrak, med glasskår og deler utover veibanen. Bergingsarbeidet var i gang halvannen times tid etter første melding om ulykken.

Brannmannskapene reiste direkte videre til en melding om brann i Gjelstadveien i Våle, les mer om det her.

UTAFOR VEIEN: Her starter det som ser ut til å være sporene etter den ville ferden, traktoren endte på taket et godt stykke lenger ned i Holtungveien i Våle. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SVARTE SPOR: Traktordekkene har satt avtrykk på asfalten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

RUNDT PÅ TAKET – OG SNURRA RUNDT: Traktoren havna i grøfta, på sida, og med snuta mot der den kom ifra. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Samme kveld: Naboer redda låve fra brann – millioner kunne gå tapt.

Last ned ReAvisa på papir august 2023 – gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk politiloggen i Re.

,