Biltjuv ble tatt på fersken og beit fra seg

INNBRUDD OG FORSØK PÅ BILTJUVERI: – Ikke noe hyggelig, litt av en start på søndagen. Vi fikk oss en skikkelig støkk, dette er ikke noe vi glemmer med det første, forteller Re-dama som oppdaga det hele søndag morgen på vegne av samboeren, bileieren og kompisen hans til ReAvisa. Foto: Privat.

På morgenkvisten søndag rykket politiet ut til Re og Revetal, der det hadde blitt et basketak med en tjuv som ble forhindra fra å stikke av med en bil.

Sjekk ReAvisa på papir – last ned gratis!

Meldingen kom fra Revetal klokka 07.45 søndag 30. april 2023: – Melder fortalte at en full mann forsøkte å stjele bilen deres. Melder holdt observasjon på mannen og han ble raskt tatt da politiet kom.

Politiet forteller at innbruddstjuven var ruset – og at han kjapt ble pågrepet ved politiets ankomst til Re. Før det hadde han rekki å gjøre mye ugang.

RYKKET UT TIL RE: Politiet fikk fort kontroll på mannen da de var på plass. Folk må gjerne se etter skader på bil og eiendom og om ting er borte rundt om i Re- og Revetal-området. Foto: Privat.

Basketak og bitt

– Gjerningsmannen hadde gått inn i et hus, og det hadde blitt et basketak med en mann som bodde der. Han ble bitt av gjerningsmannen, og har derfor reist til legevakten. 

Mannens samboer oppdaga innbruddet først, forteller hun til ReAvisa: – Jeg var aleine oppe, ingen andre hadde stått opp. Men så hørte jeg romstering.

– Jeg trodde noen andre i huset hadde våkna, men det var noe veldig til spetakkel, så skjønte det var noe på gang.

Da møtte hun på mannen, som var tydelig rusa. Han ble jaga ut, men da satte seg i bilen han prøvde å rappe.

Mistenker et raid i Re

– Vi stengte ham inne med en annen bil og ringte politiet. Men da ble han forbanna og begynte å slå og bite, før han stakk av, forteller hun til ReAvisa. Folka i huset holdt ham under oppsikt, så politiet kunne pågripe ham.

Tjuven hadde rekki å ripe opp lakken og knuse lykter på bilen han prøvde å stjele, pluss at det var lagt inn tjuvgods i bilen.

– Det var veldig mye rart – og langt ifra alt var vårt av det som lå der. Bankkort, blant annet.

Han har sikkert vært flere steder rundt om i Re.

Les også: Tatt så vidt over fartsgrensa – det ble likevel dyrt.

PÅGREPET: Mannen ble pågrepet på Revetal, men kan ha rekki mye på sin rundtur i Re natt til søndag 30. april 2023. Illustrasjonsfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjekk også: 250.000 kroner skal deles ut til Re-ungdom.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk politiloggen i Re.