Sjekk alt som skjer denne Re-helga

Det er julemarked, juleshow, julefest og Torgeir og kjendisene på stasjon.

Last ned ReAvisa på papir desember 2022 – gratis.

Det er ei innholdsrik førjulstid i Re, som du kan lese mer om i papiravisa.

Også denne helga blir det litt av hvert å finne på:

Julemarked på Våle prestegård

SMEDNISSEN: Som alltid på plass på Våle prestegård under julemarkedet der. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det blir julemarked på Våle prestegård lørdag 3. desember med nisseorkesteret til Glagjengen som spiller julesanger, forteller Pål Arild Simonsen på vegne av arrangørene.

Blant alle aktiviteten kan barna kjøre med hest og vogn, det blir salg av håndverk, husflid, mat – og mye mer i salgsbodene.

Smednissen deler ut godteposer til barna, og det blir julelotter, pluss mye, mye mer.

Vå-Ra-korets juleshow

Samme lørdag 3. desember er det juleshow med VåRa-koret, det skjer på Kulturhuset Elverhøy i Ramnes. Konsertstart er klokka 17.00, kaeen åpner klokka 16.15 – der er det kake og kaffe å få handla, og det blir loddsalg.

Det er gratis inngang, forteller Ingegerd Holt Brattestå på vegne av koret.

Dirigent er Inga Kjæraas Evensen og pianist er Truls Gran.

Julefest på helsehuset

JULESHOW: Samler fulle hus på Elverhøy – som her for noen år siden. Det er gratis inngang. Arkivfoto: Håkon Westby, ReAvisa.

Fredag 2. desember fra klokka 18.00 er det julefest på Re helsehus, forteller kulturkoordinator Gro A. Hansen til ReAvisa:

– Oseberg jazzband med Steinar Brenna i spissen spiller opp med kjære og gamle låter, det kommer dansere fra «Sverretun», det blir servert ost og kjeks, og kantina er oppe hvis noen vil kjøpe et glass vin.

Pårørende er velkommen sammen med sine beboere på helsehuset.

Landlig julestemning

Holt gård i Undrumsdal starta julesesongen allerede forrige helg, der gården er pynta til jul og det blir nissegrøt i stua og grøt til fjøsnissen på låven. Det forteller Holtbonden Roar Lefsaker:

– Velkommen til å hilse på dyra, hoppe i høyet og besøk av fjøsnissen. Det blir salg av grøt, saft, pizza, boller og vaffler. Vi setter av grøt til fjøsnissen klokka 13.00 og 15.00, og ellers er gården åpen for besøk fra klokka 11.00 til 16.00.

– Vi holder åpent for julebesøk med fjøsnissen hver lørdag og søndag fram til og med 18. desember, pluss at vi holder åpent lille juleaften. Velkommen til førjulsstemning på Holt gård!

Mer landlig julestemning

JULESESONGEN ER GODT I GANG: Holtbonden Roar Lefsaker holder åpen julegård på Holt gård i Undrumsdal – her fotografert i ei langt mer snørik førjulstid enn det foreløpig er i år. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Til helga blir første helga med juleåpent på Ramnes søndre gård, det skjer søndag 4. desember, og videre 10. desember, 11. desember, 17. desember og 18. desember, alle dager fra klokka 13.00 til 17.00:

– Kom og opplev lun julestemning hos oss. Kos med alle dyra, vi serverer julegodt fra bakerovn og takke, vi har åpen gårdsbutikk med julegavetips, juleverksted, julegrøt, bålhygge og hestekjøring med bjelleklang, forteller Ingunn på Ramnes søndre.

– Vi forteller historie om fjøsnissen og kaaaaanskje er man riktig heldig og oppdager spor etter fjøsnissen vår.

Torgeir og kjendisene på Revetal gamle stasjon

Lørdag 3. desember blir det fest på stasjon igjen, med sjølvaste Torgeir og kjendisene på scenen.

Videre fram mot jul blir det venners venners julebord og åpen scene med karaoke de neste lørdagene.

Les mer om førjulstida i Re i papiravisa – last ned gratis.

Ei trivelig førjulstid

LANDLIG JULESTEMNING: Hestekjøring på Ramnes søndre gård, her fra et tidligere år med snø rundt disse tider. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Så er det verdt å minne om juletreet på Re-torvet med julegaveønskelapper. Det er Re Røde Kors som samler inn julegaver for 12. året på rad, som kommunen deler ut.

Det er rett og slett ei trivelig førjulstid her i Re – den første på tre år, siden før korona uten restriksjoner av noen slag.

Tips gjerne dersom noe mangler i oversikten: Tips@ReAvisa.no.

Tre – to – eeeen….: – Ååå, treet er helt nydelig!

Les mer om jula i Re.

FIN FØRJULSTRADISJON: Årets julegaveinnsamling i regi av Re Røde Kors er i gang, juletreet med julegaveønskelapper finner du som vanlig i 2. etasje på Re-torvet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Avisa kommer ikke lenger i postkassa – her finner du ReAvisa:

, , ,