Barnas turlag i Re er stiftet – og inviterer til kickoff

Fem foreldre tenkte: Hva med en DNT-avdeling med Barnas turlag her i Re? Hvorfor finnes ikke det? Og sånn ble det te’. Første tur og kickoff blir på søndag.

Dette kunne du først lese om i papiravisa – last ned gratis.

For som tenkt, så gjort: I løpet av få dager hadde Facebook-gruppa Barnas Turlag Re fått 150 medlemmer, og det er plass til enda flere – her er det ingen begrensninger.

I skrivende stund er det godt over 250 medlemmer. Barnas turlag i Re er underlagt Den Norske Turistforenings lokallag i Tønsberg.

Sprer turglede

UT PÅ TUR, ALDRI SUR: Barnas turlag i Re har mange fine turmål å by på i sitt eget område. Arkivfoto.

Det er foreldrene Kristine Stange, Malene Hermansen, Guro Evenrud Sørby Evenrud, Kathrine Neslein og Helle Isaksen som har tatt initiativ til turlaget.

– Vi synes det burde være et barnas turlag her i Re, også. Derfor tok vi kontakt med DNT Tønsberg og omegn, og ballen kom fort i gang.

– Nå er vi kursa og klargjort for å være gode ambassadører og spre turglede, forteller de til ReAvisa.

Første tur til helga

Barnas turlag er for barn fra 0 – 12 år. Foreldre er med på turene, og har ansvar for sine barn.  – Vi tar den første turen på Langevann, der vi fyrer bål og ordner til en rebusløype i skogen rundt badeplassen.

– Vi er veldig spente på hvor mange som kommer!, sier foreldrene som satser på fint turvær og selskap av mange barn og voksne i turfølget.

– Vi planlegger en tur i november også. Og så får vi se hva 2023 bringer med seg. Men vi har mange gode ideer på blokka.

Den første turen blir søndag 23. oktober fra klokka 13.00 til 15.00, dette blir samtidig kickoff for Barnas Turlag i Re.

Sjekk også: «Arild» står bak et aldri så lite Re-mysterium.

Les også: – Husk kuvett-reglene.

Les mer om natur og fritid i Re.

Les mer om foreningsliv i Re.

,