Jens Wendelboe i Re: – Virkelig et musikalsk løft

FULL FOKUS: Jens Wendelboe dirigerer Storbandet Fokus. I ei pause forteller han til ReAvisa at han liker det han hører fra bygdas storband. Foto: Håkon Westby.

Vårt lokale storband fikk storfint besøk – det ble ei intensiv øvingsøkt de seint vil glemme.

Les også: – Dette var helt rått!

Det var en stolt Trygve Sivertsen som tipsa ReAvisa om inspirasjonsseminaret i forkant av tirsdagskvelden denne uka, tirsdag 27. september 2022:

– Ingen ringere enn Jens Wendelboe kommer til oss. Han har et relativt kort opphold i Norge før han reiser tilbake til sin bopel i USA.

MUSIKALSK STORHET: Jens Wendelboe, nå bosatt i USA, var innom Re og Storbandet Fokus denne uka. Foto: Håkon Westby.

Imponerende musikalsk CV

– I den forbindelse har han påtatt seg å være instruktør for Storbandet Fokus, forteller Trygve på vegne av en heltent gjeng med lokale storbandmusikere.

Jens Wendelboe ble født i København og vokste opp i Oslo, og er i dag bosatt i USA, der han siden 2013 har hatt en stilling som assisterende professor ved Jackson State Community College.

Han har en imponerende musikalsk CV; han spiller sjøl, komponerer, arrangerer og er orkesterleder. Han har også laga musikk for film og TV, og har dirigert Kringkastningsorkesteret.

Liker det han hører

Siste tirsdag i september kom altså denne storheten innen musikk generelt og storbandmusikk spesielt innom Re og Storbandet Fokus. Det skjedde på Revetal ungdomsskole, gjennom nesten fire intensive kveldstimer.

ReAvisa var innom og hørte på, og vi kan bare si: Gled dere til neste konsert! For det vi hørte swingte det skikkelig av!

I ei pause forteller Jens Wendelboe til ReAvisa at han liker det han hører fra bygdas storband.

Eneste stopp i Vestfold

– Dette bandet her viser evner og har ønske om å lære og prøve nye ting. Min jobb er å få folk til å tenke likt. Jeg prøver alltid å få det til å swinge enda mer og enda bedre, sier Jens Wendelboe til ReAvisa.

Han hadde vært i Norge i tre dager da han kom til Re, og hadde ikke mange dagene igjen før han reiser tilbake til USA.

Re-stoppet var hans eneste her i Vestfold.

Inspirerende, morsom og folkelig

Trygve Sivertsen i Storbandet Fokus forteller om en utrolig innsikt og et fantastisk gehør i Jens Wendelboes veiledning: – I alt fra hvordan vi organiserer bandet og musikken til mer individuell instruksjon.

– Virkelig et musikalsk løft for Fokus, krydra med spennende erfaringer, nye ideer og praktiske løsninger, forteller entusiastiske storband-musikere etter seminaret:

– Inspirerende, morsom og folkelig – samtidig som han er en musiker som holder et høyt internasjonalt nivå, er attesten til Jens Wendelboe.

FULL FOKUS: Jens Wendelboe og hans musikalske innsikt var til stor inspirasjon, forteller Trygve Sivertsen på vegne av Storbandet Fokus. Trygve nærmest kamera med gitar. Foto: Håkon Westby.

Fra arkivet: Formannskap for full musikk – se video.

Les mer om Storbandet Fokus i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur i Re.