Deler ut en ny hjertestarter – har du forslag til hvor?

TRADISJON: På bildet ser vi overrekkelsen i fjor, der hjertestarteren gikk til Revetalhallen ved vaktmester Kurt Schjølberg. Hvem skal få den livsviktige gaven i år? Arkivfoto: Lovis Eggum Wallberg.

Den er livsviktig å ha – når den en sjelden gang trengs. Nå deler Re Røde Kors ut en ny hjertestarter, og de ønsker forslag fra deg om hvor den bør være.

Dette kunne du først lese om i papiravisa – last ned gratis.

Re Røde Kors og ReAvisa gjør som vi gjorde i fjor – vi spør om forslag til hvor våre lesere mener en at det trengs en hjertestarter i Re. Forslag skal sendes til Re Røde Kors på epost hjertestarter@rerk.no.

Forslag må oversendes så snart som mulig, og utdelingen vil skje på Hjertestarterdagen 16. oktober, som alltid.

Tilgjengelig for flest mulig mest mulig av døgnet

TRADISJON: For to år siden gikk hjertestarteren til Revetal bibliotek, med Re Røde Kors-leder Birger D. Aune her foran. Hvem skal få den livsviktige gaven i år? Arkivfoto: Stian Ormestad.

Dette er det tredje året med utdeling av hjertestarter på dette viset, forteller Birger D. Aune, leder i Re Røde Kors. Dermed har det blitt en tradisjon. Kriteriene er som følger:

Hjertestarteren skal være tilgjengelig for flest mulig og tilgjengelig mest mulig av døgnet, området bør være mangelfullt dekka med hjertestartere fra før av, det må være én dedikert ansvarlig for drift av hjertestarteren, den tildelte skal kunne opprettholde drift av hjertestarteren.

I Hjertestarterregisteret (ekstern lenke) er det oversikt over alle hjertestartere som er lagt inn i oversikten.

Der er neppe alle i Re lagt inn per dags dato, men de fleste.

LIVSVIKTIG: Hjertestarterne henger der heldigvis for det aller meste ubrukt – men når de først trengs, så er de livsviktige. Re Røde Kors deler ut en ny hjertestarter denne høsten, og spør om forslag til hvor fra ReAvisas lesere. Arkivfoto: Lovis Eggum Wallberg.

Les også: Deler ut godt over 60.000 kroner – og legger ned.

Sikkerhetsuke ved Re VGS: – Livsviktig kunnskap.

Les også: Etterlyser flere frivillige til så mangt.

Les mer om Re Røde Kors.

,