Låve brant helt ned i natt

TRIST SYN: Det brenner fortsatt i ruinene etter den nedbrente låven, tre timer etter første melding om brannen. En traktor med henger på låvebrua lot seg ikke redde fra flammene. Enda en traktor skal være utbrent i ruinene. Foto: Stian Ormestad.

Alle nødetater rykket i natt ut til Re, etter melding om en overtent låve med fare for spredning til flere andre bygninger på gården.

Les også: Brann i campingvogn spredde seg til bolighus.

Alle nødetater rykker ut etter melding klokka 03.31 natt til torsdag 4. august 2022: – Brann i låve ved Revetal.

Allerede ved første melding til brannvesenets alarmsentral kom det fram at låven var overtent. Politiet forteller at det ikke skal være mennesker eller dyr i låven.

Jobba hardt for å redde andre bygg

HELT OVERTENT: Låven langs Kåpeveien brant ned i natt. Foto: VIB.

Vaktleder ved Sør-Øst 110-sentral Arild Reinhartsen forteller til ReAvisa at låven brant helt ned, mens brannmannskap jobba hardt for å redde andre bygg.

Det er tydelige spor etter flammer oppetter veggen på andre bygg på gårdstunet.

DRAMATISK: Låvebrannen holdt på å ta med seg flere bygg på gården. Foto: VIB.

– Det vil være etterslokking på stedet utover dagen i dag.

Store materielle skader

Ett par landbruksmaskiner er redda vekk fra flammene og står parkert i god avstand til låven som brant ned i natt, som ligger langs Kåpeveien.

En traktor med henger lot seg ikke redde fra flammene, og står utbrent igjen på låvebrua. Enda en traktor skal være utbrent i ruinene.

Heldigvis er det ikke rapportert om noen personskader, tross store materielle skader.

Ekstremt heldige med vindretningen

– Da vi kom fram sto hele den store låven i brann. Vi iverksatte innsats for å hindre spredning til bolighuset, én garasje og et stabbur. Låven var tapt, forteller underbrannmester Thomas Klavenæs.

– Vi var ekstremt heldig med vindretningen, den lille trekken som var gikk nordover. Det var gunstig og bidro i vår innsats for å redde de tre byggene.

De på gården fortalte at de våknet av knitrelyder, da de kikka ut sto hele låven i brann.

Skader på flere bygg

ETTERSLOKKING: De fleste brannmannskapene har reist på morgenkvisten, men en brannbil med mannskap er igjen for å sørge for etterslokking utover torsdagen. Foto: Stian Ormestad.

De løp ut og rakk å flytte bort noe landbruksutstyr og verdier som var trua av brannen. Det var nære på at også de øvrige byggene gikk med i brannen.

– Strålevarmen førte til at fasaden på stabburet og garasjen tok fyr, men det klarte vi å slokke, begge har brannskader.

– På boligfasaden er det sviskader og alle vinduene mot låven er sprukket, sier vakthavende brannsjef Andrew Wright.

Hørte knitrelyder

I seks-tida torsdag morgen kunne de fleste brannmannskapene returnere, mens noen fortsetter med etterslokking på stedet.

– De på gården forteller at de våkna av knitrelyder, da de kikka ut sto hele låven i brann, melder Vestfold Interkommunale Brannvesen på sine Facebook-sider.

De på gården gjorde en solid innsats for å redde mest mulig, men to traktorer gikk altså tapt i brannen, og låven brant helt ned.

STOR SLOKNINGSINNSATS: Låven var aldri mulig å redde, men flere andre bygg som var trua av flammene ble redda. Foto: VIB.

Les også: – Ingen høyreregel i Regata.

Les mer fra politiloggen.