Brann i campingvogn spredde seg til bolighus

VOLDSOM BRANN: Rett over klokka 05.00 til morgenen i dag tirsdag 26. juli 2022 rykker alle nødetater ut etter melding om brann i ei campingvogn som hadde spredd seg til boligen den sto parkert ved, rett nord for Fon kirke. Campingvogna var utbrent ved nødetatenes ankomst, melder Vestfold Interkommunale Brannvesen. Foto: VIB.

Voldsom brann med store materielle skader, men heldigvis kom karen i campingvogna seg ut før den brant helt ned og spredde seg til bolighuset – der også alle kom seg ut i sikkerhet.

Les også: Viltpåkjørsel på Bispeveien – store materielle skader.

Alarmen gikk hos alle nødetater rett over klokka 05.00 tidlig tirsdag morgen 26. juli 2022:

– Brann i campingvogn, skal være full fyr – nødetatene på vei, melder Politiet i Sør-Øst klokka 05.14.

Helt utbrent

Innen nødetatene var på stedet var campingvogna helt utbrent. Brannen har spredd seg til huset ved siden av, heter det i en oppdatert melding fra politiet.

– Alle beboere skal ha kommet seg ut. Slokking pågår. Ikke fare for videre spredning.

Brannen starta i campingvogna, av uvisst årsak.

En til legevakt

En person sov i vogna, han har fått i seg røyk og ble sjekka av ambulansen og kjørt til legevakta. Ingen andre ble skadd, melder politiet på stedet. 

– Det er ikke kontroll på brannen. Det vil pågå slokking og etterslokking en tid framover, heter det en times tid etter første melding om brannen.

Politiet oppretter sak.

Iherdig slokkeinnsats

Vestfold Interkommunale brannvesen forteller at det brant i husveggen og taket på boligen da de kom til brannstedet i Fon, rett nord for kirka. Campingvogna var helt nedbrent.

– Folk på stedet prøvde å dempe brannen med brannslokningsapparat og hageslanger, forteller vakthavende brannmester Jardar Aftret.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen først halvannen times tid etter første melding.

Store materielle skader

– Det er omfattende skader etter brannen. I halve huset er det utbrent i 2. etasje og på loftet, i tillegg er det vannskader i 1. etasje. Det er blitt bedt om bistand fra restverdiredningsbilen til Sandefjord brann og redning.

Det forteller vakthavende brannsjef Jardar Aftret, som har en klar anbefaling om å ha røykvarsler også på campingtur: – Generelt brenner campingvogner og telt fryktelig fort når det tar fyr.

– Derfor er det viktig å hele tida gjøre alt en kan for å forebygge at brann oppstår. Og vi mener du absolutt må ha røykvarsler i campingvogna.

STORE MATERIELLE SKADER: Til tross for iherdig innsats med hageslanger og brannslokkingsapparat, så ble omfanget av brannen i campingvogna stort. Men heldigvis kom alle folka seg ut fra både vogn og bolig, ifølge Politiet i Sør-Øst. Foto: VIB.

Les også: – Ingen høyreregel i Regata.

Les mer fra politiloggen.