En flott start på Livsglede-uka på Re helsehus

VELFORTJENT: Både stor applaus og vakre blomster. Emil Sollie Tangen og Trond Aakerø gledet mange med sine vakre toner utafor Re helsehus fredag 27. mai 2022. Foto: Håkon Westby.

Det ble folksomt utafor Re helsehus, med «vinduslykke-konsert» i regi av Re Røde Kors.

Stinn brakke: – Vakre toner og flotte folk!

Emil Sollie Tangen var solist, akkompagnert av Trond Aakerø Kleven. Det ble en flott opplevelse fredag 27. mai 2022.

Røde Kors står for konsertturneen med lastebil som scene, og denne konserten var den siste på denne turneen.

Variert repertoar

RULLENDE SCENE: Et lastebilplan funker som fullt utstyrt scene for de to proffe musikerne. Foto: Håkon Westby.

Sanger og akkompagnatør er fra Porsgrunn og Bamle. Emil åpnet med «Ved Rondane», av Åsmund Olavson Vinje med toner av Edvard Grieg, så fulgte en Frank Sinatra-låt «Sound of wind».

Den eneste nålevende komponisten han sang en melodi av, var Henning Kvitnes, ellers var alle de andre gått bort. Emil takker for samarbeidet med Røde Kors og avslutta konserten med en Karuso-låt fra hans først plate. En sang hvor Emil virkelig viste hvor stort repertoar han har.

Det vanka stor applaus og vel fortjente blomster til de medvirkende.

Livsglede-uka er tilbake

Dette var en tjuvstart på Livsglede-uka på Re helsehus, som er tilbake for fullt etter korona. Helsehuset blir fylt med konserter, dans og sang – og besøk av barnehager, skoler, lag og foreninger i bygda, hele uka lang og litt til.

Mer detaljert står følgende på programmet: Søndag 29. mai klokka 15.00 kommer Skibergkoret fra Hof og holder konsert i Seniorsenteret, dirigent er Inga Kjæraas Evensen.

Mandag 30. mai klokka 10.15 kommer elever fra Revetal ungdomsskoles 10. klasse, de skal gå tur, spille brettspill, lage mat, med mer med beboere på helsehuset.

Konserter, fart og spenning

Samme mandag 30. mai klokka 18.00 på kvelden holder Våle kirkekor konsert på Re helsehus. Tirsdag 31. mai kommer sanitetsforeningene for å gå på tur med beboere, og Glagjengen spiller opp og marsjerer rundt helsehuset klokka 18.00 på kvelden.

Onsdag 1. juni klokka 12.00 kommer Revetal barnehage til Sansehagen for å synge, og torsdag 2. juni klokka 12.00 er det skrivestund i Huskestua med Betty Ann Solvold fra Re Røde Kors.

Fredag 3. juni klokka 09.30 er det Sittedans med Jane Smørgrav, klokka 12.00 blir det rullator- og rullestol-race i rundkjøringa rundt fontena foran Re helsehus.

Binder bygda sammen

Det aller siste på Livsglede-uke-programmet er jazzkonsert med Den kulturelle spaserstokken: Fredag 3. juni klokka 14.00 spiller Torunn Eriksen opp til jazzkonsert i seniorsenteret.

Livsglede-uka kom i stand første gang tilbake i 2016, og har bortsett fra de to siste korona-åra vært et fast kulturelt og sosialt innslag på Re helsehus.

Som binder bygda sammen, der skoler, barnehager, foreninger og folk bidrar med å fylle helsehuset med kultur og moro – til glede for alle på huset.

EN FLOTT KONSERTOPPLEVELSE: Det var mange utafor Re helsehus som hørte på konserten i vindværet. Både på bakkeplan og på balkonger oppover i høyden av helsehuset. Foto: Håkon Westby.

Bakgrunn: Endelig Livsglede-uke på Re helsehus igjen.

Les mer om kultur i ReAvisa-arkivet.

,