Etter to års utsettelse blir det endelig 4H-fylkesleir i Re

FOTBALLBANEN FYLLES: Av 4H-ere fra hele storfylket Vestfold og Telemark. Foto: Stian Ormestad.

Da koronaen kom i mars 2020 var 4H-klubbene i Re godt i gang med planlegginga foran sommerens store 4H fylkesleir. Nå fortsetter de der de slapp den gang, og gleder seg stort til å endelig kunne ta i mot 4H-klubber fra hele Vestfold og Telemark – her i Re.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis.

– Vi er i full gang med planlegging av 4H fylkesleir for Vestfold og Telemark. Vi starta opp igjen etter koronaen, mer eller mindre der vi slapp i mars 2020, forteller 4H-klubbene i en epost til ReAvisa.

– Vi er de samme tre klubbene: Rapp 4H i Våle, Beitemarken 4H i Ramnes, og Djerv 4H i Undrumsdal, med en liten utskifting av leirkomitemedlemmer.

Vikingtid som tema

I år blir leiren 22. – 26. juni, den blir som planlagt for to år siden på Dalheim, med teltleir på Hauks fotballbane. Leirhøvding er Kim Remi Opsahl Nilsen, som klubbrådgiver og tidligere veldig aktiv 4H-er i Rapp 4H.

Leiren er for barn og ungdom i alderen 12 – 18 år. Temaet for leiren er det samme som det skulle vært i 2020, nemlig vikingtid.

Deltakerne kan komme i «vikingklær», og det er bare fantasien som begrenser idéene for hvordan man kan kle seg som en viking.

Når leiren skal åpnes på onsdag blir det vikingferd fra leiren på Dalheim, til kirka og tilbake, før åpning av leiren.

Sosialt og gøy

På 4H-leir har vi det i hovedsak sosialt og gøy, og vi blir kjent med andre 4H-ere og får nye venner, og mange fine opplevelser og minner for livet. I god 4H-ånd, må vi også ha fysisk aktivitet og læring, skriver arrangørklubbene.

Første dagen på leiren blir det tautrekking- og volleyballturnering. Volleyball er 4H-idretten i alle de cirka 80 landene i verden der 4H finnes, så det er alltid en volleyball-turnering på 4H-leir.

Vi skal også en tur til Tønsberg og på Slottsfjellet og Slottsfjellmuseet. På veien hjem fra Tønsberg blir det en tur innom Borrehaugene i Horten.

Om kveldene blir det musikk, karaoke, leker, aktiviteter og noe godt å spise.

– Endelig!

Det blir også en dag med egenvalgte aktiviteter, der deltagerne kan velge mellom mye moro: Smiing, bueskyting og nålbinding, hip-hop, linedance, volleyball, snekring, riding, gårdsbesøk, surf city, Gravity eller Høyt under taket.

Hvis det er noen som har lyst til å dra på fylkesleir, og som fyller 12 år i år, eller er eldre, men ikke er medlem i en 4H-klubb, så er det muligheter:

Dere kan melde dere inn som arrangementsmedlemmer og videre melde dere på Fylkesleiren, forklarer arrangørklubbene i eposten til ReAvisa.

– Det er bare å glede seg til 4H-ere fra hele storfylket kommer til Re og Undrumsdal i sommer, endelig!!!

Les også: – Vil bli masse brukt – helt garantert!

Les også: – Dette er en en fanesak!