Revygruppa Sceneskrekk er tilbake til helga, nesten tre år siden sist: – Vi er overraskende forberedt!

VARIERT KLIENTELL: Lill Farstad (39), Anniken Thuve Ivarsson (36), Roald Ormestad (26), Marit Prosvik (40) og Christian Østman (42) er dressed for success. Til helga blir det «Null Re-striksjoner» på Fjellborg. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen.

Koronaen satte en stopper for alt, til og med lokalrevyen. Men denne helga er de tilbake, med «Null Re-striksjoner». Og alle revyraringene fra Re kjenner at det kribler.

Les også om lokalrevyen i ReAvisa på papir – last ned gratis.

Revygruppa i Våle har prøvd å treffes så ofte som mulig også gjennom korona-tida, og det gir jo resultater. – Så når muligheten endelig byr seg igjen, er det bare å kjøre på!

Folk kan vente seg en «god tradisjonell nummerrevy», som revysjef Anniken Thuve Ivarsson (36) sier det. Hun er en av de som har vært med i gruppa lengst, i det nåværende ensemblet.

Sang og sketsjer om hverandre

SISTE FINPUSS: Monica Rehn-Erichsen sørger for å gi Roald Ormestad et solid strøk med sminke. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen.

Det vil være «femti/femti» med sanger og sketsjer på Fjellborg til helga. Anniken sier det vil handle om alt, men også om ingenting. I år er det med mye lokal moro. Både lokale kjentfolk og gamle ordførere blir nevn ved navn.

– Vi er som regel veldig snille, sier Anniken og ler. Det er tre år siden Sceneskrekk sist sto på scenen, og noe av det som ikke ble med da får de lurt inn i år.

FERSK REVYRARING: Roald Ormestad debuterer som revyraring på Fjellborg-scenen til helga. Struttende av sjøltillit, så det kommer til å bli moro! Foto: Emma Sofie Gulbrandsen.

Mye materiale var også klart til revyer som er blitt korona-avlyst.

Nervene begynner å melde seg

– Det vil være med karakter der «alle kjenner typen», og selvfølgelig litt korona må med. Ikke for mye da!, forsikrer Anniken.

Lørdag 30. april blir det premiere med premierefest. Alle kan komme og se revy, men festen er man nødt til å melde seg på. Det er allerede over hundre påmeldt, og revygruppa gleder seg over det store tallet.

– Nervene begynner å melde seg litt nå, innrømmer de i prat med lokalavisa, som var innom en øving uka før premiere.

Et helt eget husband

Søndag 1. mai blir det familieforestilling. – Alle er velkomne!

Revygruppa har til og med eget band, «Wrong Direction». De har vært med revyen i flere år, og syntes nok det er både gøy og hyggelig å delta.

Som Anniken sier, – ikke alle revygrupper er så privilegerte at de har eget husband.

Overraskende godt forberedt

Revygruppa har jobba godt med denne forestillingen, de har jo tross alt hatt veldig god tid på seg. Ufrivillig lang tid – i korona-tid.

Siste innspurt er straks i gang, og da er det mye armer og bein – akkurat som det skal være. Men ikke like mye som før om åra:

– Vi er overraskende forberedt til Sceneskrekk å være, sier Anniken og ler, med tiltredende nikk rundt bordet.

– Det ligger nok i blodet

Revygruppa Sceneskrekk har holdt det gående i hele 25 år, helt siden oppstarten tilbake i 1997. Da var revygruppa resultatet av 100-årsjubileet til Våle ungdomslag.

Anniken var en av de første som ble med, og hun har vært med siden. Hennes far var også med, både på scenen og som regissør. – Så det ligger nok litt i blodet.

Dette er en ekte bygderevy – de har egentlig bare hatt medlemmer fra Re, alt fra godt innbarka reinger gjennom generasjoner, til helt nyinnflytta reinger.

Sceneskrekk er klare!

De fleste av revyraringene som skal showe på scenen denne helga, har kommet til de siste sju åra. Noen er helt ferske, det er alltid moro med nye bekjentskaper på scenen.

Alle skriver sketsjer og sanger sammen. – Både deilig og morsomt, sier hun. – Det er også lov å låne litt ideer av andre lokalrevygrupper rundt om, legger hun til, – det er en slik uskreven regel.

En ting er helt sikkert: Sceneskrekk er klare for ei aktiv og morsom helg for publikum som vel som revyraringene på scenen. Med «Null Re-striksjoner»!

GRUBLENDE: Lill Farstad og Marit Prosvik har fått god tid til å gruble på livets rariteter i en ufrivillig lang revypause på grunn av korona. Det er nesten tre år siden sist Sceneskrekk sto på scenen. Helga 30. april til 1. mai smeller det igjen på Fjellborg-scenen. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen.

KLARE: Lill Farstad (39), Anniken Thuve Ivarsson (36), Roald Ormestad (26), Marit Prosvik (40) og Christian Østman (42). Foto: Emma Sofie Gulbrandsen.

Sjekk også: – Vi blir nok en ganske tøysete del av nye Tønsberg!

– Har’u sceneskrekk? Velkommen ska’ru værra!

Les mer om kultur i ReAvisa-arkivet.