Kasper Kalleberg (16) er klar som Romeo i en stor oppsetning: – Jeg har alltid showa og dansa

DANSETALENT: Kasper Kalleberg (16) fra Valleåsen, her i vakker dans som Romeo sammen med Ingrid Ross Raftemo fra Færder som Julie. Foto: Stian Ormestad

– Det er alltid noen nerver, og kanskje litt mer nå som det er snakk om en hovedrolle. Men det gjør meg bare mer skjerpa – det er egentlig bare en positiv ting.

Sjekk også: Torgeir Waldemar trollbandt en fullsatt Opera.

Romeo og Julie spilles i regi av Extend på Oseberg kulturhus i Tønsberg lørdag 30. april og søndag 1. mai 2022. Nå om dagen er det mye øving, og ReAvisa fikk være med en kveld denne uka.

Kasper Kalleberg (16) fra Valleåsen pryder plakaten for danseforestillingen, som også henger i en diger versjon utenfor scenen i by’n.

– Har dansa så lenge jeg kan huske

PÅ PLAKATEN: Kasper fra Re og Ingrid fra Færder pryder en fire etasjer høy plakat i by’n. Foto: Stian Ormestad.

Det blir ei intensiv helg: Kasper skal danse i alle seks forestillingene, og han spiller hovedrollen i to av dem – det er tre gutter og tre jenter som rullerer på hovedrollene.

I starten var reingen så å si aleine som gutt i sitt årskull, og gutta er fortsatt i mindretall. – Men vi blir flere og flere, forteller Kasper som har dansa i ti år allerede – helt siden han var 6 år gammel.

ROMEO OG JULIE: En klassiker settes opp på Oseberg kulturhus i månedsskiftet april-mai. Foto: Stian Ormestad.

Eller, det vil si: Han har dansa hele livet sitt, helt siden han kunne gå.

Øver og øver og øver litt til

– Jeg har alltid showa og dansa. Jeg var veldig klar på at jeg ville begynne med dans, og gjorde det sammen med en kamerat. Han slutta ganske kjapt, men jeg fortsatte.

Nå går Kasper siste året på Revetal ungdomsskole, og dansen tar mesteparten av fritida. Han danser tre kvelder i uka, og normal treningstid er tre timer hver kveld.

I perioder blir det enda mer, og spesielt nå som det snart er forestilling. Hele sist helg gikk med til øvelser, og denne uka er det sceneprøver på Oseberg.

Nerver er en bra ting

– Det blir mye trening, men jeg har ikke helt oversikt over timetallet. Det blir noen dager fri i påska, men ellers blir det mye nå fram til forestilling, sier Kasper som liker at det koker – og han liker nervene som sniker seg på.

– Det er alltid noen nerver, og kanskje litt mer nå som det er snakk om en hovedrolle. Men nervene gjør meg bare mer skjerpa så jeg gjør mitt aller beste. Det er egentlig bare en positiv ting.

Dansen er fortsatt bare en hobby, og Kasper har alltid dansa bare for moro skyld. Men tanken har slått ham om å prøve å satse profesjonelt på dette.

– Bare for gøy

KLASSIKER: Romeo og Julie er en tragedie skrivi tidlig i forfatterkarrieren til William Shakespeare. Foto: Stian Ormestad.

– Det hadde vært veldig moro hvis jeg en dag får sjansen til å leve av dans. Hvis jeg ikke prøver, så tror jeg at jeg kommer til å angre på det seinere i livet. Men det å bli proff danser er ikke bare-bare, så jeg har en back-up-plan.

Den planen er å gå vanlig studiespes og ha alle muligheter for å studere videre – kanskje arkitektur eller lærer innen realfag. Men fortsatt med dansen ved siden av.

– Foreløpig er dans bare for gøy, understreker Kasper i prat med ReAvisa.

Alltid noe nytt å lære

– En stor del er det sosiale. Og så er det alt det vi kan få til. Jeg har alltid elska musikk og rytme, og alltid vært glad i å bevege meg. Det er alltid noe nytt å lære.

– Det er moro å bruke seg sjøl, og det er alltid noe å strekke seg etter. En sang kan ha flere hundre forskjellige måter å danse på. Greia er å fortelle en historie med bevegelser – det er moro å gi mye av seg sjøl.

I Extend har det alltid vært med mange dansere fra Re, så også i år. Og i år med en Re-gutt på plakaten.

Hele familien er med

STOR OPPSETNING: I løpet av helgas seks forestillinger vil det ha vært rundt 800 dansere på scenen på Oseberg kulturhus – mange av dem fra Re. Foto: Stian Ormestad.

– Det er veldig uvant, men veldig gøy, forteller Kasper om å fronte forestillingen. Han skvatt litt da han så den digre plakaten over fire etasjer i by’n. Aldri har Extend trykt opp en større plakat.

Sjølve forestillingshelga skal nytes, både på og utenfor scenen. – Hele familien, med mamma og pappa og lillesøster, skal sove på samme hotellet som vi spiller på, så det blir litt mindre stress med å komme seg att og fram til Re.

– Da blir det kos og mat med familien, det er viktig å legge fokuset litt til siden når man er av scenen – for så å ha full fokus når man er på scenen, sier Kasper som gleder seg stort til forestilling.

Romeo og Julie spilles av Extend på Oseberg kulturhus i Tønsberg lørdag 30. april klokka 11.00, klokka 14.30 og klokka 18.30, og søndag 1. mai klokka 11.00, klokka 15.00 og klokka 18.00.

Se bilder fra sceneprøver på Oseberg kulturhus:

Les også: – Laaang ufrivillig konserttørke er endelig over!

Sjekk også: Stinn brakke og stor suksess på stasjon.

Les mer om kultur i Re.