Jeanette og Norge tok EM-sølv: – Utrolig godt fornøyd!

SØLVJENTER: Jeanette Hegg Duestad, Katrine Lund og Milda Marina Haugen utgjorde det norske laget. Foto: Norges skytterforbund.

EM i Vikingskipet på Hamar er historie, og det ble et fantastisk EM-sølv på Jeanette Hegg Duestad fra Re og resten av de norske jentene.

Sjekk: Fra skytebanen på Krakken til en av verdens beste.

Se bilder fra EM i Vikingskipet – oppdatert!

Europamesterskapet åpna fredag med individuell konkurranse, der Jeanette kom til finalen og endte på fjerdeplass. Så ble det akkurat ikke finale i mix-team på lørdag, hun og lagkompis Jon-Herman Hegg var ørsmå 0,3 poeng fra finale.

På mesterskapets siste dag tok Jeanette og de andre norske jentene seg helt til i gullfinalen i lagkonkurransen – der det ble sølv. 

Fantastisk idrettsprestasjon

FULL KONS: Re-jenta Jeanette Hegg Duestad (23) i aksjon i EM på norsk jord. Foto: Stian Ormestad.

– Veldig spennende finale!, oppsummerer Jeanette til ReAvisa. – Det ble en tett fight, der Polen skjøt jevnt veldig godt.

Presset på utøverne kan vi bare forestille oss, for nervene var i høyspenn for oss som fulgte finalen. Lagene fulgte hverandre hele veien, og lå likt før den avgjørende runden.

Jeanette har alltid en tendens til å vente lengst med sine skudd, og pusha det norske laget opp til poengplass mang en gang med fantastisk skyting.

Sinnsykt god finale

– For egen del er jeg utrolig godt fornøyd med dagen. Leverer to solide kvalifiseringer og en sinnsykt god finale, jubler Jeanette etter sølvet.

Det norske laget består av foruten Jeanette Hegg Duestad også Katrine Lund og Milda Marina Haugen. De har nå tre EM-sølv på tre år.

Nå er det verdenscup i Rio, Brasil, som gjelder med avreise 7. april.

Mamma-støtte fra tribunen

SUPERSPENT MAMMA: Med flagg, kubjelle, pute og pels – og godt humør – er skyttermamma Ellen Hegg klar for å heie fram Jeanette i gullfinalen. Foto: Stian Ormestad.

På tribunen heia mamma Ellen Hegg gjennom hele mesterskapet. Hun er en rutinert publikummer, selvfølgelig utstyrt med flagg og kubjeller – men også pute og pels å sitte på på harde seter.

Det er stor stas å følge jentungen fra sidelinja, etter ei lang tid med korona og mesterskap på andre kanter av verden. – Det er ofte langt og dyrt å reise, men det tror jeg kanskje Jeanette er litt glad for, også – ikke ha mamma hengende med overalt, hele tida, liksom.

EM-SØLV: Jeanette Hegg Duestad (23) fra Re. Foto: Stian Ormestad.

– Ho begynner å bli stor jente, veitu.

Pappa-datter-greie

Ellens kjæreste Leif Skiaker er også en stor fan. Han var en ivrig konkurranseskytter i sine yngre dager og er fortsatt en aktiv jeger i dag. – Jeg tok med Jeanette i skauen, og hun felte en elg på sin aller første jakttur.

Pappa Bjørn Duestad er Jeanettes aller største støttespiller, forteller mamma Ellen. – Men han ble sjuk og kunne ikke reise til Hamar. Det var jo veldig kjedelig, sånn som han har gleda seg til dette her.

– Skyting har vært en sånn pappa-datter-greie, forteller Ellen, – mens jeg passer hesten.

– Utrolig stort!

Ellen og Bjørn gikk hvert til sitt da Jeanette var liten, og da Jeanette starta med skyting var det pappa Bjørn som fulgte mest opp med kjøring og tilrettelegging. Mamma og pappa har heia sammen på tribunene rundt om i alle år.

I helga måtte pappa Bjørn heie hjemmefra, og mamma Ellen og kjæresten Leif gjorde alt de makta for å heie for en mann til som mangla på tribunen.

– Dette er jo utrulig stort – vi blir litt satt ut av hele greia, sier Ellen og Leif til ReAvisa.

HEIAGJENG: Jeanette Hegg Duestad (23) med mamma Ellen Hegg (53) og kjæresten Leif Skiaker (65) på hver sin side. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra EM i Vikingskipet – oppdatert!

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.