Følg kveldens kommunestyremøte

Blant sakene er bosetting av flyktninger fra Ukraina, og det er varsla en interpellasjon om samme tema. I forkant av kommunestyremøtet skal helsearbeidere markere sin motstand mot helgevakt-vedtaket fra forrige kommunestyremøte.

Her ser du kommunestyremøtet direkte (ekstern lenke).

Kommunestyremøtet finner sted på Fylkeshuset i Tønsberg fra klokka 18.00 i kveld, onsdag 9. mars 2022.

I forkant av møtet, fra klokka 17.00, er det varsla en markering som helsearbeidere i kommunen står bak, utafor Fylkeshuset.

Slåss for en helgebelastning til å leve med

«Det er en gylden anledning til å vise at vi er villige til å slåss for en helgebelastning som er til å leve med», skriver Heidi Omdahl, en av administratorene på Facebook-sida «Vi som er imot vedtaket om økt antall helgetimer».

Ordfører Anne Rygh Pedersen (AP) gikk i forrige uke ut og oppfordra alle som kunne ha husrom til flyktninger om å melde seg. I kveld skal kommunestyret behandle saken «Bosetting av flyktninger fra Ukraina».

Og Heming Olaussen (SV) fra Re varsla på tampen av februar en interpellasjon der han etterlyser nettopp lokalt ansvar for flyktninger og en fordømmelse av krigen.

Hele agendaen for kveldens kommunestyremøte finner du her (ekstern lenke), og møtet kan du følge fra sidelinja eller via direkteoverføring på nett (ekstern lenke).

Les også: Mange vil hjelpe flyktninger med tak over hue.

Les mer om politikk, styre og stell.