Her har flest forhåndsstemt: – Utrolig høyt frammøte

FLEST FORHÅNDSSTEMMER: Revetal valgkrets, som fra og med dette valget er slått sammen med Fon, har registrert flest forhåndsstemmer per stemmeberettiget før stortingsvalget 2021. Foto: Stian Ormestad.

Aldri før har så mange forhåndsstemt her til lands, og her i Re har så å si halvparten av velgerne allerede tatt valget før sjølve valgdagen.

Les mer om valget i ReAvisa på papir september 2021.

Valgdagen er i morgen, mandag 13. september 2021, og ett valglokale her i Re åpner allerede i dag, søndagen før – les mer om valglokaler i Re i denne saken.

Det ble tidlig oppfordra å benytte seg av alle mulighetene til å forhåndsstemme ved årets stortingsvalg, og det var ekstra viktig i år på grunn av korona-situasjonen.

– Utrolig høy frammøteprosent

RIGGER TIL FORHÅNDSSTEMMING: Lise Wåden Tandberg henger her opp plakater og piler for forhåndsstemming i Re, sammen med valgmedarbeider Synnøve Finnerud. Foto: Stian Ormestad.

– Folk har tatt oppfordringa vår med å forhåndsstemme, slik at vi unngår køer i dag og i morgen, sier Lise Wåden Tandberg ved politisk sekretariat i Tønsberg kommune:

– Som du ser er det utrolig høy frammøteprosent allerede nå. Vi er veldig spente på om dette vil slå ut på den totale frammøteprosenten når mandagen er ømme.

Hun framhever spesielt «stikk og stem» som en ubetinga suksess. – Det var over 6.500 som benytta sjansen til å forhåndsstemme, da de allikevel var i hallen.

Flest forhåndsstemmer på Revetal (og i Fon)

Her i Re har hele 45,9 prosent av de stemmeberettigede i Re har allerede stemt. Det er en noe høyere andel i Re, enn i nye Tønsberg kommune som helhet, og Re ligger også noe høyere enn de nasjonale tallene.

Og ser vi på tall for hver valgkrets (der gamle Vivestad valgkrets er blitt slått sammen med Ramnes, og gamle Fon valgkrets er blitt slått sammen med Revetal), så finner vi følgende:

På Revetal (med Fon fra og med dette valget) har 49,77 prosent forhåndsstemt. Videre følger Ramnes (med Vivestad fra og med dette valget) med 47,51 prosent.

I Undrumsdal har 43,5 prosent av de stemmeberettigede forhåndsstemt, og i Våle 41,67 prosent.

Svinger stort i gamle Tønsberg kommune

SIKKER I SITT VALG: Tom Einar Hovet er en av over tusen stemmeberettigede i Vivestad og Ramnes som benytta seg av å forhåndsstemme. Tom Einar gjorde det da det var åpent for forhåndsstemming på Bygdehuset Sagatun i Vivestad sist uke. Foto: Stian Ormestad.

Tønsberg kommune som helhet ligger på 44,19 prosent, og i gamle Tønsberg kommune svinger oppslutninga om forhåndsstemming veldig:

Aller mest har det vært i Tønsberg sentrum, med over 50 prosent, og aller minst var det på Barkåker/Jareteigen med 32,76.

I den siste ReAvisa før stortingsvalget skriver vi mye om valget – som vanlig sett med Re-øyne.

Sjekk siste supermeningsmåling før stortingsvalget.

VALGAVIS: Les mer om stortingsvalgkampen, sett med Re-øyne. Faksimile forsida ReAvisa september 2021.

Sjekk også: Erling (101) deler sine beste valgråd.

Les mer om valget i ReAvisa på papir september 2021.

Les mer om politikk, styre og stell i Re.