Her har Tom Einar gjort sin borgerplikt – på forskudd: – Veldig bra opplegg, spør du meg!

SIKKER I SIN SAK: Sjøl om Tom Einar Håvet (60) har stemt mye forskjellig, var han sikker i sin sak i årets valg: Han stemmer for et regjeringsskifte. Foto: Stian Ormestad.

Det blir ikke valglokale i Vivestad på valgdagen i år. Det synes Tom Einar er helt OK, så lenge folk får anledning til å forhåndsstemme i bygda. Som han sjøl gjorde rett etter jobb i dag.

Bakgrunn: Skal du stemme her, så må du forhåndsstemme.

Tom Einar Håvet (60) bor langs Vivestadlinna, – ja, rett nedi her. Så da jeg slutta på jobb i dag, benytta jeg anledningen til å svippe oppom her, forteller han til ReAvisa utafor Bygdehuset Sagatun.

I kjellerstua er det rigga til forhåndsstemming tirsdag 7. september til årets stortingsvalg. – Smart, mener Tom Einar, som skryter av alternativet til valglokale på valgdagen.

En dag med forhåndsstemming i Fon og Vivestad

– Spesielt i år er det jo fint å fordele folk litt, med tanke på korona. Jeg har inntrykk av at mange forhåndsstemmer – ikke bare sånn som her nå, men også alle de andre mulighetene som også har dukka opp.

Du kan jo forhåndsstemme hver dag på kommunehuset på Revetal, og du kan stemme når du vaksinerer deg, eller når du tester deg. Det er veldig bra, alt sammen!

BORGERPLIKT: Tom Einar har inntrykk av at mange bruker mulighetene til å forhåndsstemme i år. Sjøl benytta han anledningen rett etter jobb i dag, når det er forhåndsstemming på Bygdehuset Sagatun i Vivestad. Foto: Stian Ormestad.

Tom Einar var mutters aleine i valglokalet da han posta sin stemme, men det forventes mer trafikk på Sagatun utover kvelden.

Forhåndsstemmelokalet er oppe helt til klokka 19.00 i dag. I går var det samme opplegget på Krakken i Fon.

Sikker i sin sak på hvem som får hans stemme

– Mange har vel også benytta seg av alle de andre mulighetene til å forhåndsstemme i år, tror Tom Einar i prat med lokalavisa.

– For min del var det ikke noe problem å forhåndsstemme, jeg veit hvem som får min stemme – og det hadde ikke forandra seg fram til valgdagen, uansett.

– Vil du røpe hvem du stemte på?

– Ja, det går helt fint. Sjøl om jeg er sikker i min sak nå, så har jeg vel vært innom de fleste fargene og stemt alt mulig rart tidligere.

– Men nå var jeg helt sikker.

Happy for å ha gjort sin borgerplikt

– Nå har jeg til og med meldt meg inn i et parti – og det er Arbeiderpartiet. Så sånn ble det!

– Du veit, når du blir litt skikkelig voksen, sånn som meg, så tenker du på lommeboka di – og samtidig solidarisk.

Så svinger Tom Einar hjemover den korte svippen over Vivestadlinna, happy for å ha gjort sin borgerplikt.

Litt på forskudd i år.

STORTINGSVALGET ER GODT I GANG: Forhåndsstemminga ved kommunehuset på Revetal varer til og med fredag denne uka, 10. september 2021. Her legger Lise Wåden Tandberg en teipbit ekstra på plakaten, mens Emma Nordby er klar for å ta i mot stemmer til stortingsvalget 2021. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Rigger til forhåndsstemming i Re; – ekstra viktig i år!

Les mer om politikk, styre og stell i Re.