Revetaluka: – Vi finner på så mange sprell som mulig!

VELKOMMEN: Tom Bøyesen, senterleder ved Re-torvet, pleier å ha et fullspekka program for Revetaldagene. I år blir det Revetaluke, med så mange overraskelser som korona-situasjonen tillater. Foto: Stian Ormestad.

Siste uka i juni blir det Revetaldager hver dag, hele uka lang. – Vi kjører på i år som i fjor, forteller senterlederen.

Les også: – Om vi skal bytte navn på Re-torvet? Det skjer ikke!

Først var det Revetaldagen – men som alt annet i bygdebyen vår vokste den seg større og ble til Revetaldager i flertall. Og sånn var det i mange år, fram til i fjor:

Da måtte senterlederen tenke nytt, og spredde folketilstrømningen over enda flere dager – og Revetaluka så dagens lys.

– Vi kjører på i år som i fjor!

Og det som var en «nødløsning» i korona-tid, og som videreføres i nok en korona-sommer, det blir kanskje normalen framover. For så gode var erfaringene fra i fjor, og så store er forventningene til ei ny Revetaluke:

– Vi kjører på som i år som i fjor, forteller senterleder Tom Bøyesen på Re-torvet. – Men vi er veldig usikre på hva vi tør fylle uka med, annet enn gode tilbud.

Det pleier å være tivoli, konserter og innslag fra bygdas mange lag og foreninger. Ett år var det turnstevne, for eksempel.

Noen slike sprell kan det bli i år også, men da blir det ikke annonsert noe særlig.

Revetaluka har nok kommet for å bli

– Vi må holde det litt nede, og det ække akkurat sånt vi er vant med – men sånn må det bli, enda en sommer. Men akkurat konseptet Revetaluka, det kan nok ha kommet for å bli, forteller Tom til ReAvisa.

Datoene er siste uka i juni, 21. juni til 26. juni – akkurat som Revetaldagene var siste helga i juni.

I fjor skreiv ReAvisa følgende som oppsummering av uka:

– Suksess!

Konsert med unge Re-talenter

Som avslutning på ei fantastisk Revetaluke var det en ikke-annonsert konsert med lokale talenter ute mellom Re-torvet og Restauranten, i strålende solskinn og et rett og slett fantastisk sommervær.

Så det var fullt mulig å samle en del folk uten å bryte avstandsregelen. Og de fikk se og høre mange fantastiske opptredener med både sang og gitar.

Alt fra barneskolealder til unge voksne opptrådte på konserten.

Noe slikt håper senterlederen å få til, også i år.

LOKALE RE-TALENTER: Mathilde Skjeggestad og Benedicte Brudvik var blant artistene på en utekonsert som avrunda fjorårets Revetaluke – noe av det samme håper senterlederen at lar seg gjøre også i år. Arkivfoto: Lykke Amelie Amundsen.

SMAKSPRØVER: Matmarked har også vært et fast innslag, før korona. Arkivfoto: Håkon Westby.

TURNSTEVNE: Ett år rigga IL Ivrigs turngruppe seg te’ utafor Re-torvet. De er bare ett av bygdas mange lag og foreninger som får vise seg fram. Arkivfoto: Stian Ormestad.

TIVOLI: Under normale omstendigheter er det tivoli i Revetalparken. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les mer om lokalt næringsliv i Re.

,