Tre Re VGS-elever har testa positivt i løpet av pinsehelga – rundt hundre elever i karantene

Klassene som er hardest ramma får digital hjemmeundervisning igjen, andre klasser kan møte på skolen. Infoarbeidet og smittesporerne er i full jobb.

29 elever og ansatte i karantene, og husstandsmedlemmer i ventekarantene.

Sindre Leuschner Bjerkeseth, rektor ved Re VGS, forteller på spørsmål fra ReAvisa at tre elever testa positivt for korona denne helga.

Dette har resultert i at cirka hundre elever er satt i en eller annen form for karantene i løpet av pinsehelga.

Karantener på tvers av trinnene

Alle elever og ansatte som er direkte påvirka av dette er kontakta av smittesporere, forteller Re VGS-rektoren til ReAvisa.

– Etter en vurdering av karantenesituasjonen for skolen nå i starten av uke 21, gjennomfører vi digital undervisning for de klassene som er mest rammet.

– For andre klasser følger vi vanlig plan, informerer rektor.

Karantenene dreier seg om elever fra flere trinn, siden noen fag går på tvers av trinn.

To testa på vanlig måte, en på skole-test

Re VGS starta massetesting av elevene forrige uke. Elevene kan teste seg på skolen eller ta med test hjem, og dette er en hurtigtest.

Av de tre som har testa positivt, skal to ha testa seg på en ordinær teststasjon, og en har testa positivt på en hurtigtest fra skolen.

Det har vært såpass mange smittetilfeller både blant elever og ansatte og mange i karantene tidligere, at skolen har holdt helt stengt i flere perioder.

Det håper Re VGS-rektoren å unngå nå – noe som også er sjølve målet med massetestinga.

Også smitte og karantene på ungdomsskolen

Også Revetal ungdomsskole kan bli aktuell for massetesting av elever. Først ut i nye Tønsberg kommune er Re VGS og Greveskogen VGS.

Ved ungdomsskolen ble 29 elever og ansatte satt i karantene samme helg, som følge av en positiv test blant elevene. Les mer om det i denne saken.

Det betyr at det i forbindelse med to Re-skoler er satt rundt 130 i karantene i løpet av pinsehelga, pluss enda flere familiemedlemmer i ventekarantene.

Les også: – Vi vil vel si at ungdommen har vært dritflinke!

RE VGS: Rundt hundre er satt i karantene, og langt flere husstandsmedlemmer av de i karantene er satt i ventekarantene. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Fullvaksinert Re helsehus-ansatt korona-smittet.

Les også: Starter massetesting av Re-elever denne uka.

Les flere saker om korona-tida i Re.