Re motorklubb gjentar 17. mai-suksessen fra i fjor – her kan du sjekke ut ruta!

LANG, LANG, LANG REKKE: Re motorklubb skal spre bilglede på 17. mai, akkurat som i fjor. Det kommer mange langs ruta til å sette stor pris på! Arkivfoto: Stian Ormestad.

I fjor møtte hele 150 festpynta doninger av mange slag opp på Revetal, før en rundtur i Re som sørga for mye glede på en veldig annerledes 17. mai. Det vil Re motorklubb sørge for, i år igjen.

Les også om årets 17. mai-feiring i Re: – Til traktorene!

I fjor ble veteranbilkortesjen en stor suksess, mer eller mindre på sparket. Mange har ønska seg en gjentakelse, og det ønsket ser ut til å gå i oppfyllelse:

Nå planlegger den lokale motorentusiastklubben mye det samme i år igjen, forteller Jan Åge Sperre på vegne av Re motorklubb:

Stor suksess i fjor

STOR OPPSLUTNING: Re motorklubb hadde ikke tatt høyde for så stor oppslutning som 150 festpynta stasbiler i fjor. I år kommer det nok minst like mange, når suksessen gjentas i nok en annerledes 17. mai-feiring. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Kommunen har spurt om vi kan få til noe av det samme som i fjor, så vi får se om vi ikke kan få til noe. Vi følger nøye med på åpningen av samfunnet.

I fjor møtte folk opp langs ruta med flagg og heiarop, der kortesjen cruisa rundt på hele 150 biler møtte opp – langt flere enn Re motorklubb hadde tatt høyde for:

Hele fire timer tok turen! Ruta ser kortere ut i år. De fleste i Re vil få veteranbilkortesjen forbi huset sitt, men noen må nok reise et bittelite stykke for å nyte synet.

– Ikkeno’ børning!, var den strenge formaningen før avgang fra Revetal – og det gjelder nok mer enn noen gang nå

Avgang klokka 10.00

Planen ser en snau måneds tid før den store dagen slik ut: – Vi satser på at vi kjører fra Revetal klokka 10.00, med oppmøte utafor bibliotek og Burger King fra klokka 09.30.

– Ruta går bortom Re helsehus, videre om Brårfeltet, Bergsåsen, Ramnes sentrum, over til Linnestad, Bispeveien opp til Valleåsen, Revetal 1, Revetal 3, til Kåpekrysset og fortsetter på Kåpeveien mot Undrumsdal.

Så går turen til høyre i Grøumkrysset mot Holt Gård og gamle E18, tilbake mot Solerød feltet, Knutstad, Døvikveien og tilbake til Knutstad og til Torp maskin, Sørby, innom Lukeåsen, Kirkvollfeltet.

En god rundtur i Re

BOBLER OVER: Når ikke folk kunne samles til 17. mai-feiring, kom 17. feiringa til folk. Sånn blir det nok i år også. Arkivfoto. Stian Ormestad.

Så går turen avslutningsvis ned ved Huseby til Svinevoll, Hvitsteinveien, til venstre i Myrekrysset og Myreveien ned til Bispeveien og så til Revetal igjen.

– Vi pålegger alle å bruke munnbind og holde avstand, hvis en går ut av bilen, forteller Jan Åge til ReAvisa.

– Så håper vi det lar seg gjennomføre, korona-situasjonen tatt i betraktning der og da.

Ingen vanlig 17. mai-feiring, ikke i år heller

VETERANBILKORTESJE: Mange vil få det flotte følge forbi husveggen sin, også i år. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Nestleder for 17. mai-komiteen i Tønsberg kommune, Lars Jørgen Ormestad, har ansvaret for feiringa i Re: – Men nå bare venter vi på hvor strenge regler det eventuelt er på 17. mai, fortalte han da ReAvisa spurte en drøy måned før den store dagen.

Men en ting er sikkert allerede nå: – Det blir ikke noe stort og felles tog for hele Re, som vanlig er på Revetal. I år som i fjor er det korona-avlyst.

– Så akkurat nå ser det vel ut til at mye blir som i fjor: Veteranbilkortesje, traktor-tog, og små feiringer i nabolag og gater rundt om.

Sjekk også: For en fantastisk 17. mai-feiring! For et fantastisk Re!

Les mer om 17. mai i Re i ReAvisa-arkivet.

,