Ingunn er med på en stor dugnad: – Vi vil hjelpe ungdom i ei vanskelig tid

RE GESTALTTERAPI: Ingunn Dahl Karlsen har samtaletimer på Revetal, og tilbyr nå gratis timer til ungdom som sliter i korona-tid. Foto: Pressemelding.

Ingunn Dahl Karlsen er som fagperson med på en etter hvert landsomfattende dugnad for ungdom i korona-tid, med gratis samtaletimer for de som sliter.

Les også: Reiser til Middelhavet for å hjelpe mennesker på flukt.

– Re gestaltterapi er gladelig med på denne dugnaden i korona-tid, forteller Ingunn Dahl Karlsen til ReAvisa. Det dreier seg om prosjektet #fåhjelpnå som er et gratis samtaletilbud til ungdom mellom 16 og 23 år.

– Det er mange som trenger noen å snakke med, ekstra mange og ekstra mye nå. De som har det vanskelig kan med dette få et gratis psykoterapeutisk tilbud.

Vil hjelpe i ei vanskelig tid

Prosjektet er basert på frivillig engasjement, og er i første omgang et prøveprosjekt, heter det i en pressemelding:

Motivasjonen bak prosjektet er et ønske om å bidra i ei tid mange unge opplever som svært vanskelig, og imøtekomme de lange ventelistene som har oppstått i behovet for psykisk helsehjelp.

Flere gestaltterapeuter MNGF og gestaltterapeuter under utdanning NGF (godkjente til å ta imot klienter) har nå gått sammen og ønsker å bidra.

Det forteller initiativtaker og prosjektleder Therese Jung:

Både fysiske møter og digitale møter

Tjenesten gjelder i perioden 18. april – 18. juni 2021, for ungdommer som ikke allerede er i et behandlingsforløp.

– Vi får stadig henvendelser fra terapeuter omkring i landet som ønsker å være med på dette. Hver terapeut bestemmer sjøl timer og dager de ønsker å bidra frivillig i uken til #fåhjelpnå, men med et minimumskrav.

– Terapeutene tilbyr foruten muligheter for fysisk oppmøte, digitale løsninger og samtale per telefon.

Samtaleterapi i trygge omgivelser

I pressemeldinga er gestaltterapi kort forklart en form for samtaleterapi, som etterstreber å møte klienten med aksept og åpenhet:

– Vårt fokus vil være hva vi kan bidra med her og nå, ved å støtte klienten i trygge omgivelser.

For å benytte seg av tilbudet, kan kan bare ta kontakt, forteller Ingunn Dahl Karlsen, som i en årrekke har drivi Re gestaltterapi på Revetal.

Ultralokale korona-tiltak: Vafler, sang og musikk!

Les mer om korona-tida i Re.

,