Trude har store forventninger til landsmøte: – Særlig landbrukspolitikken!

Nå om dagen deltar Trude Viola Nordli på Arbeiderpartiets landsmøte, som eneste reing. Hun er spesielt opptatt av partiets landsbrukspolitikk.

Les også: Utvalgsleder; – det er lett å være etterpåklok.

Trude Viola Nordli (51) fra Re ble i februar valgt til ny leder av Tønsberg Arbeiderparti, og hun deltar derfor denne helga på landsmøtet til Arbeiderpartiet.

– Jeg ser fram til den politiske debatten! Alle de enormt gode innlegga fra alle folka våre i hele landet, sa Trude før hun logga seg på det digitale landsmøtet.

– Stolt av partiprogrammet

I november i fjor ble Trude valgt til femtekandidat for Arbeiderpartiet i Vestfold, og hun håper på en ny periode som vararepresentant på Stortinget, slik hun var mellom 2009 og 2013 og har vært nå siden 2017.

I år skal hun ikke holde innlegg, slik hun har gjort tidligere landsmøter. Likevel er Trude strålende fornøyd med å delta og få lytte til innleggene fra alle fylkeslagene. Særlig ser reingen fram til debatten om nytt partiprogram:

– Partiprogrammet er noe jeg er veldig stolt av, særlig kapittelet om landbrukspolitikk. Det sier mer om norsk matproduksjon og bønders arbeidsvilkår enn noen gang før, og presenterer mye bedre løsninger enn jeg har fått høre fra noen andre partier.

Varmer opp til valgkamp

Trude er sjøl småsauebonde ved siden av jobb og politiske verv. I gamle Re var Trude varaordfører i en periode, og gruppeleder for Arbeiderpartiet. I nye Tønsberg kommune er hun leder av Hovedutvalg for mestring, helse og velferd.

Hun har også hatt flere sentrale verv på fylkesnivå. Nå lover hun som ny leder av Tønsberg Arbeiderparti at aktiviteten skal skrus opp mange hakk og at valgkamp-apparatet varmes opp før høstens stortingsvalg.

Ellers på landsmøtet lokker en boklansering: – Hadia Tajik har skrivi ny bok som heter «Derfor er jeg sosialdemokrat». Den ser jeg veldig fram til å høre mer om. Ikke minst lese boka.

– Fortjener bedre enn denne regjeringa

Som alltid på et landsmøte, skal det legges en valgkamp-strategi for planlegging av arbeidet inn mot valget. Det gleder hun seg også stort til.

– Reinger fortjener bedre enn denne regjeringa. Vi trenger ei regjering som satser på levende bygder og arbeidsplasser over hele landet.

– Nå er det vanlige folks tur, og det er det Arbeiderpartiet som skal sikre!

Arbeiderpartiets 68. ordinære landsmøte finner sted fra 15. – 18. april 2021.

ERFAREN POLITIKER: Trude Viola Nordli (AP) på talerstolen i nye Tønsbergs kommunestyre. Foto: Stian Ormestad.

Fra arkivet: Vil Arbeiderpartiet vokse videre inn i nye Tønsberg?

Les mer om politikk, styre og stell i ReAvisa-arkivet.