Last ned ReAvisa på papir februar 2021

NY PAPIRAVIS: I postkassene, der folk møtes, og til gratis nedlastning her på nettavisa. Faksimile: ReAvisa,februar 2021.

Papiravisa er sendt i trykken og ligger i postkasser og der folk møtes i dag torsdag 4. februar, og du kan også sjekke den ut her på nettavisa.

Last ned ReAvisa på papir februar 2021 – gratis!

Februar-avisa pleier å være full av middelalder-stoff før Re middelalderdager. Også denne festivalen er utsatt, som så mye annet i disse korona-tider.

STREKKER SEG LANGT: Mangler barnehagen akebrett? Kanskje kan vi hjelpe med en blomstrende levering til noen som fortjener det? Trenger dere pølser til utedagen, eller kaffi til medlemsmøtene? Senterleder på Re-torvet Tom Bøyesen strekker seg langt, bokstavelig talt – for skulle du ha bruk for en sjiraff så kan han skaffe også det! Foto: Stian Ormestad.

Men vi skriver om den nykårete Ridder av Re, stemt fram av folket, og hedret i lokalavisas spalter.

Nytt gavedryss til gode formål i Re

Du kan også sjekke ut et nytt gavedryss over frivilligheten i Re, der Re-torvet i samarbeid med ReAvisa vil dele ut små og store gaver til gode formål i Re gjennom hele 2021.

– Vi håper dette blir en positiv greie for Re, der vi klarer å spre litt glede i ei rar tid, forteller kjøpmann og sentrumsutvikler Martin Gran.

Søknad sendes til post@re-torvet.no. Første søknadsfrist er 10. februar.

Flytta med familie og barn og butikk til Re

Du kan lese om fantastisk gode rekordtall for Re-torvet i fjor, og du kan lese om det siste tilskuddet på kjøpesenteret i bygdebyen vår:

Henriette Østrem flytta med familie og barn og butikk til Re, og bidrar med enda et nytt tilbud på Revetal: Bryn- og vippestyling.

Og det er mer næringslivsstoff i avisa, blant annet en prat med Hilde og Marit på Saga regnskap og rådgivning, der det skjer store ting.

Vil lyse opp i ei mørk tid

STASELIG: Roger og Jeanette Haeselich fra Bergsåsen og deres hesteekvipasje utenfor Re helsehus. Arkivfoto: Ada Marlene Vrolijk.

Det er flere enn Re-torvet som vil bidra til et bedre lokalmiljø: Det lokale hørselslaget utlyser en pengepott til de som vil bedre forholda for hørselshemmede, og det kan du lese mer om på side 30 i papiravisa.

I januar gikk ReAvisa ut med en liten oppmuntring i korona-tid: Vi gir, i samarbeid med Roger og Jeanette Haeselich i Bergsåsen, bort tre turer med et staselig hest og vogn-følge, og vi fikk inn mange forslag.

NY PÅ RE-TORVET: Henriette Østrem, opprinnelig fra Nøtterøy, driver Studioette på Re-torvet. Nå har hun flytta med både butikk og familie til Re. Foto: Privat.

I avisa kan du lese hvem som skal ut på hestetur.

Re-jente rykker opp

Når det gjelder sport og idrett, så sitter mange på gjerdet og venter på bedre tider etter korona. Ei som gleder seg veldig til mer normale tider, er Undrumsdal-jenta Maren Bruserød (17) som har signert for 2. divisjonsklubben Sandefjord.

Det har vært pilkekonkurranse på Merkedammen, og det har vært en forsiktig start med poenglangrenn og lysløyperenn.

Vi skriver også om nabofeiden rundt Rambergkollen, der over hundre år hopphistorie risikerer å gå mot slutten.

Re-bygda slår ring rundt Re helsehus

Re-bygda har slått ring rundt Re helsehus i denne korona-tida, for å skjerme de mest sårbare blant oss. Nå har frivillige inntatt en besøkskoordinator-rolle på huset, og det kan du lese mer om i papiravisa.

HISTORISK: Første korona-vaksinestikk i Re, på Re helsehus. Vi oppsummerer status i papiravisa. Foto: Privat.

At Re-modellen re-innføres på Re helsehus har ikke gått upåaktet hen.

Og vi oppsummerer vaksinestatus så langt i Re.

Bass-talent fra Kleiva

Korona til tross, Re som kultursted nekter å legge seg ned og gi opp. Her har det vært nyttårskonsert med skolekorps og ungdomskonsert på Elverhøy – alt på skjermen, som seg hør og bør i disse tider.

Ei Re-jente har utmerka seg solid på TV-skjermen med å gå videre med klar margin i The Voice, Fons største rapper har gitt ut ei ny låt, og et helt nabolag holder motet oppe med sang og musikk – og nystekte vafler.

KLAR FOR 2. DIVISJON: Maren Bruserud (17) fra Undrumsdal har gått veien fra Hauk IF, via Re FK og flere lag før hun nå er klar for 2. divisjonslaget Sandefjord. Foto: Amalie Andersen.

MUSIKKTALENT: Johannes Myhre (14) fra Kleiva drømmer om å leve av musikk. Han har allerede spilt bass hver dag i ti år! Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Lokalavisa har også tatt en prat med en av bygdas mange unge, lovende: Johannes Myhre (14) fra Kleiva har spilt bass i ti år allerede, og er helt rå på de mørke strengene.

…. pluss mye, mye mer!

Det er også bok-anbefalinger fra biblioteket, mimring bakover i ReAvisa-arkivet, noen strofer om hvordan fjorårets korona-utfordringer slo ut for lokalavisa, med mye mer.

I tillegg til alt det redaksjonelle stoffet, finner du nyttige annonser fra det lokale næringslivet, foreningslivet og idrettslivet i Re og omegn.

Og setter du såpass pris på avisa at du har lyst til å bidra med en slant, så er vippsen vår: 54 02 82.

Se video det vises til i papiravisa:

Se fotogalleri det vises til i papiravisa:

VINTERIDYLL: Pilkekonkurranse på Merkedammen i et strålende og iskaldt vintervær. Foto: Stian Ormestad.

RIDDER AV RE: Frank Wedde ble foreslått og stemt fra som Ridder av Re av ReAvisa-leserne. Les om Frank i februar-avisa, der han også får dedikert et heltekvad. Foto: Stian Ormestad.

Dette er den første papiravisa for i år. Neste ReAvisa har frist 25. februar, med utgivelse torsdag 4. mars. Nettavisa oppdateres javnt og trutt.

Tips oss om gode, lokale saker: Tips@ReAvisa.no. Annonsere i ReAvisa? Ta kontakt på Annonse@ReAvisa.no.

Hele planen for 2021 finner du her.

Her finner du ReAvisa-arkivet, der du kan laste ned tidligere papiraviser.

,