Skigruppene starta sesongen litt forsiktig denne uka: – Vi har gleda oss helt siden forrige poenglangrenn!

SUPERKLARE: Brødreparet Edvard Eia Linnestad (8 på fredag) og Theodor Eia Linnestad (10) fra Skjeggestadåsen er superklare for poenglangrenn på Bibo. Foto: Stian Ormestad.

Korona klarer ikke å spolere skigleden i Re, med flotte løyper så snart snøen var her – og nå er skigruppene så smått i gang med langrenn for de minste, også.

Sjekk også: Skiløypekjøring på kommunebudsjettet? Nei, takk!

I korona-tid ble første poenglangrenn på Bibo bare for klubbens egne medlemmer, og i Bergsåsen var det også en forsiktig start denne uka.

Kanskje blir det fritt fram for alle utover vinteren, det håper ildsjelene i skigruppene på. Det kommer an på korona-restriksjonene til enhver tid.

STAS! Ellinor Berven (9) og Ingrid Bruserød (9) jubler over fin innsats i lysløyperennet i Bergsåsen. Foto: Stian Ormestad.

Debutant på 3 år

Ved start og mål for lysløypa i Bergsåsen finner vi veteranene Arvid Gran og Reidar Skjeggerød. De har stått for lysløyperenn i Ramnes gjennom mange barnekull i bygda.

– Jeg syns det er artig, jeg, sier Arvid med målflagget klart til neste målpassering. Det er ikke få stolte unger han har flagga over målstreken i løpet av snart førti år.

Arvid syns å skimte noen komme borti mørket, og lurer på om det er langrenndebutanten på 3 år, det yngste barnebarnet hans.

Tradisjonen tro

Reidar brenner også for lysløyperenn, og ikke minst flotte skispor rundt om i Ramnes. Han og Arvid kan fortelle at Re-løypene er preppa og klare, med fantastisk besøk sist helg.

– Så er det viktig å holde på denne tradisjonen, au – med lysløyperenn for de minste. Her har vi så langt fjorten unger med i dag, fra 3 år og oppover, forteller ildsjelen i Ramnes løypelag.

VETERANER: Arvid Gran og Reidar Skjeggerød i Ramnes IF. Foto: Stian Ormestad.

Det er stas med nummer på brøstet, nedtelling, og målflagg. Stolte unger legger ut på den rundløypa de velger sjøl, her er det mange traseer i forskjellige lengder å velge blant.

SPENTE: Med startnummer på brøstet og klokka som teller ned og tar tida på runden, er det spenning før denne vinterens første poenglangrenn på Bibo. Foto: Stian Ormestad.

Full fart!

To av deltakerne i Bergsåsen er Ellinor Berven (9) fra Ramnes – som gikk på ski hjemmefra og til lysløyperennet – og Ingrid Bruserød (9) som bor langs Tinghaugveien med Re-løypene rett utafor døra.

– Vi har gleda oss veldig til det blir snø og vi kan gå på ski, forteller jentene. – Det er moro å gå på ski, fordi vi kan velge hvilken fart vi vil.

Men mest moro er det med fort.

Åpen for alle fra egen kommune

Jentene, som også går i klasse sammen på Ramnes skole, forteller at de hver tirsdag har utedag på skolen, der de går på ski eller skøyter nå på vinterstid.

Og nå blir det lysløyperenn hver onsdagskveld framover, så lenge snøen holder. For dette er stas, er 9-åringene helt enige om.

EI RUNDE TE’! Etter fullført lysløyperenn, tok denne spreke gjengen enda ei runde etterpå. Foto: Stian Ormestad.

– Alle som deltar må være fra kommunen, ellers er det fritt fram, informerer Reidar Skjeggerød på vegne av Ramnes IF.

FULL OVERSIKT: Reidar Skjeggerød fra Bergsåsen har listene i orden. Utpå vårparten blir det tradisjonen premie til alle som har vært med. Foto: Stian Ormestad.

Snøen kom altfor seint

På Bibo var det en forsiktig start tirsdag denne uka med klubbens egne aktive – rundt tredve i tallet – på poenglangrenn (ja, det er to forskjellige navn for det samme innad i Re: Lysløyperenn i Ramnes, og poenglangrenn i Våle).

Her var brødreparet Theodor Eia Linnestad (10) og Edvard Eia Linnestad (8) fra Skjeggestadåsen superklare, og mener snøen kom veldig på overtid denne vinteren.

De har gått poenglangrenn mange ganger før, og har gleda seg helt siden sist de gikk poenglangrenn til neste gang. Endelig skjedde det tirsdag denne uka.

UTÅLMODIGE: Brødreparet Edvard Eia Linnestad (8 på fredag) og Theodor Eia Linnestad (10) fra Skjeggestadåsen hadde nesten ikke tid til å prate med ReAvisa, ivrige på å komme i gang med poenglangrenn-sesongen på Bibo. Foto: Stian Ormestad.

– De venter veldig på snøen hver vinter, og er med på alt av skitreninger, poenglangrenn og aktiviteter i normale tider, forteller mamma til ReAvisa mens gutta fyker avgårde.

VARMT OG GODT: Bålpanna var tent for de som ville varme seg litt på Bibo. Foto: Stian Ormestad.

– Så utrolig gøy med snø!

Uten ski, men med like stor fascinasjon for snø og vinter, har Dagmara (4) gått fra Gjeldstad til Bibo sammen med mamma og pappa for å heie på de som gikk poenglangrenn på Bibo.

– Det er så utrolig gøy med snø!, jubler 4-åringen som ruller seg rundt i snøen mens det føyker snø i lufta.

FULL FART I SNØEN: Dagmara (4) fra Gjeldstad koser seg maks i snøen. Foto: Stian Ormestad.

SKIGLEDE: Ellinor Berven (9) gikk ikke bare lysløyperennet, men hun gikk også på ski noen kilometer til og fra Bergsåsen også. Ingrid Bruserød (9) har også skiløypene med Re-løypene rett utafor døra. Foto: Stian Ormestad.

SEKRETÆRIAT: Margareth Horn noterer ned navn og nummer, og veteranen Svein Olsen holder orden på det praktiske. Foto: Stian Ormestad.

VETERAN: Arvid Gran fra Ramnes har vært med å arrangere lysløyperenn i snart førti år. Foto: Stian Ormestad.

SUPRE FORHOLD: Snøvinteren kom tilslutt til Re. På Bibo i Våle får Kong Vinter drahjelp fra dugnadsfolk som kjører snøkanoner, i tillegg til natursnø. Foto: Stian Ormestad.

Fra alle oss, til denne gjengen: – Tusen hjertelig takk!

Sjekk også: Vil du være med på å lage snø?

,