Tar over bibliotekskafeen: – Beæret over å bli spurt!

UTVIDER: Karin Gamst driver Karins hjemmebakeri fra Solvoll i Våle i dag. Nå tar hun også over drifta av bibliotekskafeen på Revetal. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Karin Gamst driver allerede Karins hjemmebakeri på Solvoll, og jubler over å få muligheten på Revetal.

Sjekk også: Her blir Revetal bibliotek åpna!

Linne Nicoline Aasland fra Vivestad har drivi bibliotekskafeen ett år etter at Revetal bibliotek åpna i februar i fjor.

Det var også ett år hun ga seg sjøl for å se om dette var noe for henne, men det var det ikke: – Det ble for mange stille perioder for meg, forteller hun til ReAvisa.

Mange gode råd

– Har du noen råd til Karin som skal ta over?

– Jeg har snakka mye med Karin, vi har hatt løpende kontakt og jeg tror nok hun veit om alle gode råd jeg skulle ha allerede, sier Linne og ler.

– Karin tar med seg sitt konsept og det tror jeg blir bra. Hun vil også ha mer tilpassa åpningstider, og det er nok lurt.

Stor støtte fra lokalsamfunnet

Karin Gamst driver i dag Karins hjemmebakeri på Solvoll i Våle, der hun baker på bestilling og har åpent hver lørdag.

I disse korona-tider har bygda støtta opp, og Karin satte omsetningsrekord med bare bakevarer på bestilling den første lørdagen i korona-tida.

– Jeg føler meg beæret over å bli spurt, sier hun om muligheten til å også holde åpent på Revetal.

Over samme lest som på Solvoll

Hun tenker å ha åpent to – tre dager i uka på Revetal, og en dag som i dag på Solvoll. Bibliotekskafeen vil også åpne opp i sammenheng med forskjellige arrangement på biblioteket, som tidligere.

– Kafeen blir over samme lest på Revetal som på Solvoll, med hjemmebakte kaker, påsmurt, med mer, og så blir det brødutsalg på Solvoll, tenker jeg.

– Men dette er helt nytt, og helt i starten av planleggingsfasen, forteller Karin til ReAvisa, – så vi må nok ta en prat nærmere når alt er på plass!

– Kjempespennende!

Hun har god tid på å planlegge. Biblioteket er stengt i korona-tid, og Karin kommer til å åpne opp samtidig som skolestart over sommeren – hvis korona-situasjonen tillater det.

– Biblioteket er blitt en super møteplass i Re, og vi trenger så absolutt en bibliotekskafe, mener Karin som skal gjøre alt for å skape en like super kafe:

– Jeg vil uansett tilby noe som er litt annerledes enn det som finnes allerede på Revetal fra før av, forteller Karin til ReAvisa.

– Dette er kjempespennende!

REVETAL BIBLIOTEK: Åpna februar 2019, midt på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Karin er tilbake der hun trives aller best.

Les også: Mange små viser stor kreativitet i korona-tid.

Les mer om lokalt næringsliv i ReAvisa-arkivet.

,