Vil du ha korps-besøk på 17. mai?

KLARE! Ramnes og Røråstoppen skolekorps oser av spillelyst, og har en tilpassa plan klar for 17. mai-feiring i korona-tid. Foto: Privat.

Ramnes og Røråstoppen skolekorps dukker opp her og der på 17. mai, uten at vi veit helt hvor og når. Også de andre tre korpsa fra Re gleder seg stort til 17. mai – tross alt. For korpsmusikk blir det!

Sjekk også: Slik blir årets 17. mai-feiring i Re.

Har du et smittefritt 17. mai-opplegg på gang? Tips ReAvisa!

«Som mange andre har vi mistet det meste av vårens inntekter, og prøver oss med en konkurranse fram mot 17. mai», skriver Ramnes og Røråstoppen skolekorps på sine Facebook-sider.

«Vi trekker ut en av dere som gir et bidrag på vippsnummer 605135 og bor i nærområdet, som får en minikonsert med skolekorpset».

Ingen av korpsa i Re gir seg så lett!

«Vinner vil bli trukket 15. mai», skriver korpset som takker for støtten. Du finner Ramnes og Røråstoppen skolekorps’ Facebook-side her (ekstern lenke).

Korona-tida er også ei tøff tid for korpsa i bygda vår. Spesielt nå i mai. Ikke får de øvd slik de pleier, og de får heller ikke vist seg fram med den gode, gamle 17. mai-feiringa med marsjering og spilling.

Men ingen av de fire korpsa i Re gir seg så lett, her er det blitt lagt alternative planer i lang tid allerede:

– Vi skal marsjere på trommemarsj, så det blir lettere å holde avstand, skriver Marianne Pedersen (47), leder i Våle skolekorps, på chat til ReAvisa.

SLÅR PÅ STORTROMMA: Også i korona-tider. Bildet er av Glagjengen i toget på Revetal i fjor. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Korpsmedlem med stor låve

Korpsa skal prøve å rekke rundt og spille forskjellige steder her i Re.

– Vi klarer ikke å dekke hele Våle, men håper at de som hører oss kommer ut på verandaen, balkong eller i egen hage med flagg og viser at de setter pris på oss, skriver Roger Enghaug (48), leder i Gla‘gjengen, til ReAvisa.

Korpsa her i bygda har gått glipp av mange fellesøvelser på grunn av smittevernstiltakene, men i det siste har det dukka opp noen muligheter til felles øving. De har hatt flere øvelser ute, men dette kan jo fort bli litt kaldt og guffent ettersom været er litt fram og tilbake.

Våle skolekorps har blant annet øvd en del ute på låven hos en av medlemmene med god plass.

Inntekter, turer og konserter avlyst

BLÅGJENGEN: Voksenkorpset i Ramnes, godt plassert på traktorhenger på et tidligere spilleoppdrag på Revetal. Foto: Privat.

Det er ikke bare 17. mai som blir annerledes for korpsa. Inntekter, turer og konserter blir avlyst.

Våle skolekorps hadde planlagt en stor og høytidelig konsert med utdeling av stjerner og medaljer. Det ble det selvfølgelig ikke noe av nå. Den store konserten blir utsatt til høsten.

PÅ FARTA: Våle skolekorps har splitter nye uniformer å vise fram i år. Bildet er fra en tidligere 17. mai-fering i Undrumsdal. Arkivfoto: Stian Ormestad.

I tillegg har de helt nye uniformer som de hadde gleda seg til å vise fram.

Det blir heller i en mindre skala enn de hadde trodd.

Møtes hver mandag – utendørs

Undervisning er ikke like lett over nett. I alle fall ikke med mange samtidig. Blågjengen har måttet avlyse alle felles aktiviteter, med unntak av digitalt årsmøte på Teams i slutten av mars.

De måtte også avlyse en felleskonsert med Glassverket musikkorps i Drammen.

Ett par av instrumentgruppene har hatt gruppeøvelse de siste dagene, og hele Blågjengen vil møtes ute med god avstand for å øve mandagene fram til 17. mai.

INGEN STORE FOLKEMENGDER: Mye av det vi forbinder med 17. mai er ikke tillatt i år. Men feiring blir det likevel, i mindre skala – over hele Re! Bildet er fra fjorårets tog på Revetal. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Så håper vi på fint vær slik at vi kan møtes de to mandagene som er igjen, skriver Christine Gloslie (37), avtroppende kasserer for Blågjengen.

Fulle av spillelyst

Dugnader kan ikke gjennomføres, og utenom dette er det ikke så mange inntektskilder for korpsa. De må ha penger til å dekke alle avgifter, og uten dugnader blir dette selvfølgelig vanskelig.

Derfor kommer det godt med at kulturministeren denne uka varsla en pengestøtte til korpsene. Men det vil neppe monne like godt som ordinær drift, i ordinære tider.

Og sjøl om penger er en bekymring, trumfer spillelysta alt.

Derfor gleder våre lokale korpsmusikanter seg stort til 17. mai – tross alt!

KORONA-FEIRING: 17. mai-feiring blir det i Re, korona-krise til tross. Her på nettavisa legger vi ut taler og filmer fra dagen. Foto: Stian Ormestad.

Nabotog og hagefester

Det er godt mulig å lage en liten 17. mai-fest i privat regi med de korona-restriksjonene som nå gjelder. Opptil tjue personer, med en meters avstand, er det som gjelder i skrivende stund.

Flere ReAvisa-lesere har tipsa om nabotog, hagefester og mindre markeringer godt innafor smittereglene rundt om i Re. 

Vi tar gjerne i mot tips fra ditt nabolag, med klokkeslett. Så kanskje vi ses på den store dagen? Tips@ReAvisa.no.

Re-innslag på 17. mai (flere opptak gjøres i forkant av smittevernhensyn):

  • Barnas tale ved Celia Brenne og Oline Marie Lie fra Bjerkely skole, Hanne Einang fra Kirkevoll skole, Sara Koojman Skauge og Nora Førsund fra Ramnes skole, Sarah Michelle Strange-Bjønnes og Mina Lie fra Røråstoppen skole, og Sunniva Døvik fra Solerød skole (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Roald Amundsens bauta v/ Frode G. Hestnes, leder av IL Ivrig (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Minnesmerket ved Våle Kirke v/ Thorvald Hillestad, tidl. Ordfører i Re (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Krans ved minnesmerkene ved Ramnes kirke, Fon Kirke og Vivestad kirke.
  • Klokka 08.00 – 14.00: Korps og speidere bidrar til 17. mai-stemning i gatene og i lokalmiljøene. Re helsehus vil prioriteres (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • Klokka 11.00 – 13.00: Re motorklubb kjører kortesje gjennom Re med festpynta biler, førere og passasjerer (legges ut på nettavisa ReAvisa.no 17. mai).
  • I tillegg vil ReAvisa være på farta rundt til nabotog, hagefester og mange små markeringer rundt om i Re. Tips@ReAvisa.no!

Bakgrunn: 17. mai-toget på Revetal er avlyst.

Sjekk også: Slik blir årets 17. mai-feiring i Re.

Mimre tilbake til tidenes 17. mai-tog i Re i fjor: – Det ble en kjempesuksess!

Se bildene fra fjorårets 17. mai-feiring i Re.

Les mer om 17. mai i Re i ReAvisa-arkivet.

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Sjekk samlesida om korona-krisa i Re.

,