Bussen går som normalt – smittefri og på bestilling

Re er med på et prøveprosjekt med busser på bestilling. Men korona-krisa har gitt færre passasjerer. – Bussene går, og det er trygt å bruke dem!

Leder: – Vi holder koken, også i disse korona-tider.

– Sjåfører på VKT bestilling savner kunder, men det kan være et svært godt tilbud i disse dager, forteller Christel Reinertsen i Team Marked og utvikling, Kollektiv og mobilitet, Vestfold og Telemark fylkeskommune.

VKT BESTILLING: Christel Reinertsen, Team Marked og utvikling, Kollektiv og mobilitet, Vestfold og Telemark fylkeskommune. Foto: Stian Ormestad.

– Sjåfører tar forholdsregler så det er trygt å reise, understrekes det i en epost til ReAvisa.

Gode erfaringer, men ønsker enda flere kunder

Prøveprosjektet starta i Re på tampen av fjoråret, og ble forlenga ut fjoråret,  og nok en gang utvida på nyåret i år. Det er ikke fastsatt en endelig dato for prøveperioden.

– Erfaringene er gode og det er også tilbakemeldingene fra kunder, men vi ønsker flere kunder. Spesielt i Re, forteller Christel til ReAvisa.

Og korona-krisa har nok også gjort utslag på prøveprosjektet, siden folk holder seg mer hjemme og er mer forsiktige.

Bestillingsbussene kjører som før

Mye er også blitt lagt på is i denne tida, men ikke VKT bestilling, understreker Christel i epost til ReAvisa.

– Vi har fått høre fra sjåfører at en del tror at den ikke kjører.

– Men det gjør den!

Kort om VKT bestilling:

  • VKT bestilling er en ny måte å tenke kollektivtrafikk på: Kunden bestiller tur via app, på nettet, eller telefon, går utenfor hjemmet til avtalt tid, og går om bord i en minibuss.
  • I minibussen sitter det gjerne andre passasjerer som har gått på tidligere og på veien kan minibussen plukke opp og sette av andre passasjerer.
  • Minibussen stopper der kunder skal hentes eller leveres, og kjøretida vil derfor variere noe fra tur til tur. Det legges mest mulig opp til samkjøring.
  • Pionerprosjektet starta opp i Re og Horten i Vestfold i oktober i fjor, og er blitt utvida både i tid og geografi. Det er ikke satt sluttdato for prøvetida.

Les også: Nå utvides bestillingsbuss-radiusen rundt Revetal

Les også: Gla’melding til Revetal: Gratis buss ut året!

Bakgrunn: Bli med og test ut dette!

GÅR SOM NORMALT: VKT bestilling testes ut i Re. Erfaringene er gode, med gode tilbakemeldinger fra både sjåfører og passasjerer. Men det er plass til flere i bussene som kjører på bestilling i Revetal-området. Foto: Stian Ormestad.

Stille i Re – se video:

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.