Nå utvides bestillingsbuss-radiusen rundt Revetal

Re er med i et pionerprosjekt med busser på bestilling, og fra og med i morgen, mandag 17. februar, utvides tilbudet. 

Bakgrunn: Gratis buss på Revetal: – Bli med og test ut dette!

Først kunne ReAvisa spre det glade budskap om et gratis busstilbud på bestilling, såkalt VKT bestilling, i oktober i fjor.

Så kunne lokalavisa melde at prøveperioden ble utvida til ut året, da med vanlig bussbillett-betaling.

Utvider tilbudet i både tid og sted i Re

Nå blir det enda en utvidelse, både i tid og sted – for pilotprosjektet videreføres godt inn i det nye året, og det blir tegna en enda større ring rundt Revetal:

– Det gjøres endringer på VKT Bestilling i Re fra og med 17. februar, informerer Christel Reinertsen i den nye Vestfold og Telemark fylkeskommune:

– Da utvides området til fem kilometer fra Revetal sentrum, og det betyr at blant annet Linnestad, Svinevoll med området rundt Shell, og Brekkeåsen med området rundt Spar, kan benytte VKT bestilling.

Tilbudet gjelder mellom klokka 09:00 og 13:00 på hverdager, og lørdag endres tilbudet til å gjelde mellom klokka 10:00 og 14:00.

Tester ut mer fleksible kollektivløsninger

Målet med pilotprosjektet som Re og Horten er blitt en del av, er å teste ut mer fleksible og lettere tilgjengelig kollektivløsninger for brukerne.

– Det er behov for å utvikle og få erfaringer med bestillingstransport i både byer og spredtbygde områder, og målet med pilotforsøket er å kartlegge om dette gir et tilfredsstillende resultat med hensyn på kostnader, passasjerer og samkjøring, het det i en pressemelding fra VKT i fjor.

I minibussen som kommer til deg sitter det gjerne andre passasjerer som har gått på før minibussen kom til deg. Du betaler vanlig busspris, og fraktes dit du ba om i bestillingen. På veien kan minibussen plukke opp og sette av andre passasjerer.

Enkleste måte å benytte tilbudet på er å laste ned appen «VKT bestilling».

KLARE FOR ENDA FLERE TRANSPORT-OPPDRAG: Re og Horten er blitt med på pilotprosjektet til VKT. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om VKT i ReAvisa-arkivet.