Re-elever spiller i mesterklasse på Våle samfunnshus – og nå har Tønsberg fått bli med, også!

TALENT-SEMINAR: De aller ivrigste kulturskole-elevene møtes for ei helg med fordypning i sine instrument på Våle samfunnshus. I år er Holmestrand ute og Tønsberg inne i samarbeidet. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Kommunegrenser kommer og går, men kulturskolens mesterklasser består. Her får de ivrigste kulturskole-elevene fordype seg skikkelig i eget instrument.

Les også: – Drømmen er å kunne leve av å spille gitar.

Kulturskolerektor Torild Rosenvinge, som var kulturskolerektor i Re og fortsatt er det for hele nye Tønsberg, forteller at Re kulturskole har i flere år arrangert et fordypningsseminar for de ivrigste musikkelevene.

Dette har vært et samarbeid med kulturskolene i Holmestrand, Horten og Færder. I år var nye Tønsberg kulturskole vertskap, sammen med Færder og Horten.

MUSIKALSK UTBYTTE: Armand Løvendahl Lauritzen (17) og Erlend Bae (17) er storfornøyde med seminaret. Foto: Lovis Eggum Wallberg

Fordypning i sine instrument

Sist helg møttes rundt femti musikalske talenter i alderen 11 – 19 år på samfunnshuset i Våle. De var der for å fordype seg i eget instrument som piano, sang, strykeinstrumenter, gitar og saksofon.

– På seminaret underviser en del av våre dyktige lærere fra de tre kulturskolene, forteller Torild til ReAvisa. Elevene har jobba i grupper og fått teste ut mesterklasser sammen med gjestelærere Silvia Moi på sang og Ingrid Andsnes på piano, som de har henta inn ekstra for denne helga.

De er begge høyt profilerte og anerkjente musikere på internasjonalt nivå. Mesterklassene går ut på at hver og en elev får undervisning, mens de andre som spiller samme instrument sitter og hører på.

INSPIRERENDE: Kulturskolelærer Geir Vang synes denne helgen er inspirerende. Han forteller at de elevene som deltar er de som jobber grundig med musikk og øver masse. Tekla Solberg (17) på piano. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

– Det er lærerikt

Erlend Bae (17) fra Re kulturskole og Armand Løvendahl Lauritzen (17) fra Tønsberg kulturskole var to av elevene som deltok. Begge går på musikklinja i Sandefjord, Erlend synger og Armand spiller piano.

De synes begge at dette seminaret er en stor musikkopplevelse, og det er fint å møte andre som liker det samme og er like ivrig på sin utøvelse.

Og de skryter begge av opplegget med mesterklasse, – det er lærerikt.

Artig avslutningskonsert

Elevene har også fått være med på «Music mind games». Dette er en musikkteoretisk undervisningsmetode, som tar utgangspunkt i spill og lek og lærer teori på en praktisk måte – «den morsomme måten».

SLÅR PÅ DET MAN FINNER: Kulturskoleelevene framfører Stomp. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Seminaret avslutta med en konsert på Våle samfunnshus, der deltagerne viste fram noe av det de hadde jobba med gjennom helga.

Noe av det publikum fikk høre var «Stomp» – det er slagverk, men man bruker bare det man har rundt seg. Her ble det tatt i bruk både kjeler, vaskebøtter og kosteskaft.

Mange musikktalenter i Re

Konserten bød også på varierte musikkuttrykk: Blant annet fikk vi høre Mikkel Rev i tre versjoner, i Chopen- stil, Mozart- stil og Bach- stil.

Artig – og imponerende av våre unge, lokale musikktalenter.

Som det, som alltid, er mange av i den gamle kulturkommunen Re.

FORSTERKET LÆRERLAG: Silvia Moi er hentet inn som gjestelærer for seminaret. Foto: Torild Rosenvinge.

INNLEVELSE: Ingrid Andsnes underviser talentfulle pianoelever. Foto: Torild Rosenvinge.

VARIERT: Mikkel Rev framført i tre versjoner, i Chopen- stil, Mozart- stil og Bach- stil. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Foto: Lovis Eggum Wallberg

SANG: Kulturskoleelevene fordyper seg i instrumenter og sang. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Klar tale fra korpsene i den nye kommunen: – Nye Tønsberg må legge seg på Re-nivå

Les også: Gullstrupen fra Re kjemper om å bli Årets musiker.

Les mer om kultur og musikk i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kommunesammenslåing.