Gullstrupen fra Re kjemper om å bli Årets musiker

TALENT: Erlend Bae (16) synger her under den offisielle åpningen av nye Revetal ungdomsskole som 14-åring. Foto: Stian Ormestad.

BRÅR/OSLO: 16-åringen meldte seg på mest for å lære, og hadde ikke helt trua på å nå helt opp til en Norges-finale. Vinneren der får synge med selveste Kringkastningsorkesteret.

Erlend (14) sang inn nye Revetal ungdomsskole: – Pavarotti er den store helten!

Erlend Bae (16) fra Brår har vært sangelev på kulturskolen siden høsten 2013. Han har gjort seg bemerket i mange anledninger allerede her i Re:

RE KULTURSKOLE: Torild Rosenvinge, rektor ved Re kulturskole. Foto: Stian Ormestad.

Blant annet som forsanger på «Ja vi elsker» under 17. mai-feiring på Revetal, og som solist på den offisielle åpningen av nye Revetal ungdomsskole. Med mye mer.

– Vi i Re kulturskole er utrolig stolte!

Erlend er en aktiv kar, som satser for fullt på sang ved siden av siste året på Revetal ungdomsskole. Veien videre er allerede staka ut:

– Det blir musikklinje på videregående, forteller han til ReAvisa.

Erlend har tidligere syngi i guttekoret på Nøtterøy, kirkens korskole, og er nå med i Nøtterøy ungdomskantori. I tillegg synger han i Oslo Domkirkes guttekor.

De siste åra har han vært elev ved kulturskolens fordypningsprogram. Her får han utvida tid på solosang og noen samlinger i løpet av året, med vekt på samspill og musikkteori. I den forbindelse har han syngi mesterklasse for anerkjente sangere, som Kristin Kjølberg og Silvia Moi.

– Vi i Re kulturskole er utrolig stolte over at en av våre elever har kvalifisert seg til finalen i UMM, sier Torild Rosenvinge, rektor ved kulturskolen der sangspiren ble sådd.

– Det som gjelder er å øve, øve og øve litt til

Erlend satser hovedsakelig på klassisk sang, så også i Ungdommens musikkmesterskap (UMM):

– Jeg skal synge «Der vogelfänger bin ich ja» fra Tryllefløyten, «I got plenty o’nuttin», fra Porgy and Bess, «Liebhaber in allen gestalten» av Franz Shubert, «Stars» av Schönberg og «Funiculi Funicula» av Luigi Denza, ramser Erlend opp i prat med ReAvisa.  Alle sangene er solo.

Veien fram til finalen har vært full av nerver og massevis av trening. Det som gjelder er å øve, øve og øve litt til.

– Jeg synes at det er veldig stort å få være med i en nasjonal finale innen musikk, spesielt siden jeg egentlig bestemte meg for å delta bare for å lære, forteller Erlend.

Han ble veldig overraska og glad da han gikk direkte videre til finalen fra kvalifiseringsrunden i Sandefjord i november i fjor. Finalen finner sted førstkommende helg på Musikkuniversitetet i Oslo, som en del av et seminar over tre dager fra fredag 18. januar til og med søndag 20. januar.

Vinneren får synge med Kringkastningsorkesteret

Der samles i alt 154 unge musikere – alle under 23 år – fra hele landet til en stor Norges-finale.

De kjemper om å bli Årets musiker, som vinner 50.000 kroner og får sjansen til å synge som solist med selveste Kringkastingsorkesteret (KORK).

UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Norges musikkorpsforbund, Musikkpedagogene Norge og Norges musikkhøgskole. Det er 53. gang dette velrenommerte og betydningsfulle musikkmesterskapet arrangeres, ifølge en pressemelding fra arrangørene.

IMPONERER: Erlend Bae (16) fra Brår imponerer mange med sin vakre røst. Foto: Stian Ormestad.

Erlend (14) sang inn nye Revetal ungdomsskole: – Pavarotti er den store helten!

Les mer om kultur i Re.