Strikkekafe på Sverretun til inntekt for gode formål

STRIKKERE PÅ SVERRETUN: Fire av de glade strikkerne viser fram de tre store lappeteppene de har laga, fra venstre Solveig Gustavsen, Lise Linné, Anita Amundsen og Inger Johanne Gjersøe. Foto: Roar Venås.

Visste du at det er mer enn dans på Sverretun? Det er også en gjeng med strikkeglade damer som har brukt året på å lage flotte lappetepper, og de loddes nå ut til inntekt til gode formål.

Les også: Julegaveinnsamling i Re for niende år på rad.

Hver torsdag ettermiddag, fra klokka 12.00 – 15.00, er det strikkekafe på Sverretun. Noen strikker eller hekler på egne prosjekter, mens andre strikker lapper til de fargeglade lappeteppene.

PREMIE: Dreia nøstebolle i tre, laga av Ole Hans Lunde, er en av de andre premiene. Foto: Roar Venås.

Garnet er restegarn som er levert på Sverretun under dansekursene til Tunsberg leikarring, fra dansere, familie, venner og bekjente.

Inntektene går til to gode formål

De flotte teppene skal nå loddes ut, og inntektene går til gode formål som kommer de minste til gode: Barnelaget på Sverretun, og babytepper til nyfødtintensiven på sjukehuset i Tønsberg:

Det å få et for tidlig født barn kan være en stor påkjenning. Et teppe i gave kan være en god oppmuntring for foreldre, og det er en gave som bokstavelig talt varmer.

Halvparten av inntekten fra utlodningen skal brukes til å kjøpe babyull til disse teppene. Strikkingen av tepper er allerede i gang, for noe babyull kom inn allerede under restegarninnsamlingen.

Den andre halvparten av inntektene fra utlodningen går til barnelaget på Sverretun. Hver tirsdag møtes barn i barneskolealder for å lære folkedanser, synge og ha det moro sammen.

Flere flotte premier

Gruppa kaller seg «Tunleiken». Inntektene til barnelaget kan brukes til forskjellige arrangementer for barna, som å reise på turer og treffe andre barn som danser folkedans, håper de strikkeglade damene.

– Ønsker du å bidra med din støtte, finner du oss i vaffelbua på Re-torvet fredag 6. desember, informerer strikkegjengen via ReAvisa.

Det vil også være andre gevinster, blant annet nøstebolle laget av en av leikarringens medlemmer. Det er også mulighet for å vinne blant annet knivsett, trebolle, bilvask og dansekurs.

Les mer om foreningslivet i Re.

,