Guttas dag to fredager på rappen i Ramneshallen

GUTTAS DAG: Ramnes håndball har en stolt gutte- og herrehåndballtradisjon. Men de siste åra har guttesida liggi litt nede. Det er den lokale håndballklubben i ferd med å snu på. Foto: Lykke Amelie Amundsen.

To fredager i november var det guttas dag i Ramneshallen, og rundt tredve gutter har fått prøvd seg på håndballbanen.

Se bilder fra håndballsesongen 2019 / 2020.

Første gang var det en fin gjeng på over tjue gutter som holdt på, forteller håndballpappa Bernhard Marti, som organiserer kveldene på vegne av Ramnes håndball.

– Vi åpnet for å komme rett etter skolen, men det ble for lenge. En «helaften» ble litt mye, men det var suksess med taco, så vi gjentar den biten, forteller Bernhard før den siste fredagen i november. Da kom det femten gutter, noen av de samme og noen nye.

GUTTAS DAG: Moro med håndball og godt med taco – to perfekte fredagskvelder i Ramneshallen. Foto: Lykke Amelie Amundsen.

Tacofredag!

Bernhard og gode hjelpere sørga for en aktiv kveld, der alle gutter i 1 – 10. klasse var invitert. Enten det er gutter som vil bli bedre kjent med idretten, eller bare ha det gøy.

Håndballspillerne Fran Hermine Bjørang (14) og Elise Marie Marti (13) leda gutta gjennom kvelden. Det var først mye frilek, og guttene kunne gjøre litt det de ville.

Det ble spilling i «boksen» og mye moro. Det ble servert frukt, og det var «kick-off håndballglede», der gutta ble delt inn i lag og det ble spilling på to mål.

Og prikken over i-en: Tacofredag! – God stemning, og Ramnes håndball håper på god rekrutering blant gutta i åra framover, oppsummerer Bernhard, som gjerne tar i mot henvendelser fra alle interesserte utenom guttekveldene også.

Gitt mersmak – både på håndball og taco

Ramnes IF har fått i gang flere håndballag for gutter; G13 er de eldste, født i 2006. Det er en fin gjeng som har spilt håndball i mange år nå.

– Så har vi mange spillere på G12, mens det i de neste årsklassene er litt tynt. De yngre lagene er færre spillere på banen. Men når de blir 10 – 11 år, trenger man etter hvert fulle lag. Da trenger vi også flere gutter, og vi ønsker å vise fram håndballspillet og klubben vår.

BRENNER FOR RAMNES-HÅNDBALLEN: Håndballpappa Bernhard Marti veit hvor moro det er med håndball – også for gutta. Arkivfoto.

– Ramnes håndball er en breddeklubb med plass til alle. Så vi har døra på vidt gap her i Ramneshallen for alle som vil prøve en artig og sosial sport.

Og kanskje blir det enda flere tacofredager for gutta framover, for suksessen med to guttas dager på rappen i Ramneshallen har gitt mersmak – både på håndball og taco.

Mye som skjer i desember, også!

Etter en aktiv november-måned, der også det ble overrakt ny måltavle fra Ramnes IF til Re kommune lørdag 30. november, blir det også en travel desember i hallen:

Ramnes-jentene i 3. divisjon spiller neste hjemmekamp mot Skarphedin lørdag 7. desember klokka 18.00. Det har vært rundt 150 tilskuere og knallgod stemning på hver hjemmekamp denne sesongen.

Helga etter det igjen er det i god tradisjon nissehåndball i Ramneshallen, fredag 13. desember fra klokka 17.00 til 19.30. Alle lag får vise seg fram, enten det er å spille en liten showkamp, danse, synge, turne, eller vise fram hva de gjør på trening med stafett eller finter.

Det blir også en felles dans med alle håndballspillerne i Ramnes IF. Til slutt skal damelaget spille kamp mot trenerne. Det blir servert pepperkaker, klementiner og saft. Kiosken er også åpen med salg av pølser og brus.

– Ta gjerne på nisselue!

STOR STEMNING: Ramnesjentene i 3. divisjon setter stor pris på oppbackingen fra tribunen i Ramneshallen. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Ramnesjentene slo serielederen – med ett mål!

Se bilder fra håndballsesongen 2019 / 2020.

Les mer om håndball i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.