Siste utgave av Re-nytt: Thorvald takker for seg

Etter 18 årganger med kommunal informasjon er det kroken på døra for Re-nytt, og Re-ordfører Thorvald Hillestad takker for seg med den aller siste lederen – ikke uten vemod.

Les også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re – vil du lese det?

Re-nytt har liggi i postkassene seks – sju ganger i året, i hele Re kommunes eksistens. Det starta med et mindre hefte, og slutta med et større blad.

Mens Re-nytt er et reint infoskriv fra Re kommune, delt med Kirken i Re og Menighetsbladet, er ReAvisa helt uavhengig av Re kommune.

THORVALDS TATTIS: Kommunevåpenet som et evig minne på skuldra. Foto: Stian Ormestad.

Og ReAvisa lever videre – les mer om det i denne saken.

En aller siste leder

Men, som så mye annet i Re kommune, er det altså over og ut for Re-nytt – og den aller siste utgaven ligger i disse dager i postkassene rundt om i Re.

Og den som i alle 18 årganger har fått skrive lederen, i kraft av ordførervervet i hele Re kommunes eksistens, er Thorvald Hillestad.

Det er ikke uten vemod han tok pennen fatt for å skrive den aller siste lederen:

«Når det går mot en avslutning av en epoke så oppleves det stadig ting og tang som må gjøres «for siste gang». Nå er det altså Re-nytt som skal få sitt endelige punktum.

ALLER SISTE FORSIDE: Re-nytt går inn i historien, sammen med Re som sjølstendig kommune. Foto: Stian Ormestad.

Det skal ikke stikkes under stol at å si farvel til både Re og ordførerrollen har en vemodig undertone», skriver Thorvald.

En eventyrlig reise

Videre: «Når det sørges er det godt å ty til minner, har du grunnet litt på alt vi har fått til»? Det er imidlertid takknemligheten over å ha fått være med på den eventyrlige reisen sammen med Re som skal utgjøre det øredøvende bruset fra min avskjeds- og takketale.

«Det er utvikling og vekst du sjelden finner, men det ordner seg når bare alle vil».

Næringslivet i Re og noen kraftfulle enkeltpersoner skal ha stor takk for et godt samarbeid og for å ha løftet Re og Revetal opp på nye høydekoter.

Jeg vil også takke politikerne og partiene for den tilliten jeg føler dere har vist meg. Rådmannen er jo den jeg har hatt mest med å gjøre i disse årene.

Vi har sittet i samme båten omtrent like lenge, og har vært ganske så samstemte om kursen vi har hatt. Hans styrmenn og -kvinner skal også ha sin del av rosen for en vellykket seilas.

Gode Re-ingredienser i nye Tønsberg kommune

Så snekres det og pusses på vårt nye skip. «Det vil bli konseptet fjern og nær vil se».

Ja, det er jo målet, et skip som er lastet med de servicetilbud og den spisskompetanse innbyggerne forventer å finne i en moderne kommune. Det vi tilbyr skal være en del av et hele, stå i en kontekst som det så fint heter.

Når produktet produseres i hyggelige omgivelser hvor humøret er på plass, hvor tillit og raushet er det naturlige hos både ansatte og politikere, ja da er gode Re-ingredienser på plass.

«Vi tar med oss alt ditt gods i våre bønner, når det harves i det nye og vi sår». Dette var det siste sitatet fra en herværende revyvise.

Nye Tønsberg – «der barn ler»

Helt til slutt, tusen, tusen takk til alle dere som har stemt på meg gang på gang og gitt meg billett til denne fantastiske reisen, Re fra A til Å.

Jeg er glad for anledningen til å «harve og så» i vår nye kommune, «Der barn ler»», avslutter Thorvald tidenes siste Re-nytt-leder.

1. januar 2020 blir Re og Tønsberg en kommune.

Les også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re – vil du lese det?

, ,