Sjekk alt som skjer i Re den første adventshelga

JULEGRANTENNING: Det blir lys i julegrana til helga. Dette bildet er fra en tidligere julegrantenning i Våle. Foto: Stian Ormestad.

På biblioteket skal det bygges en hel julebygdeby i lego, og i Vivestad inviterer de til stort julemarked. I Våle blir det juledisco. I tillegg skal det tennes juletrelys både her og der.

Tips ReAvisa om arrangement: Tips@ReAvisa.no.

Aldri ei kjedelig helg i Re, og det kan vi takke alle ildsjeler for som skaper flotte møteplasser – det er det som holder liv i bygda vår!

MUSIKKPUB I RAMNES: Stange gjestegård inviterer til musikk og moro fredag kveld. Med blant annet Frank Wedde og Kurt Schjølberg på låvescenen. Foto: Stian Ormestad.

Til helga er det ekstra mye som skjer – sjekk bare her (har vi glemt noe, si gjerne ifra!):

Musikkpub på Stange gjestegård

Vertskapet på Stange gjestegård i Ramnes arrangerer pub med livemusikk fredag 29. november, forteller Irene Stange til ReAvisa.

– Vi har hatt suksess med pub her innimellom, med livemusikk av lokale musikere, åpen bar, og god stemning.

Denne gangen har Irene samla ei solid scenegruppe med Marit Østlie, Thor-Morten Hansen, Karina Sveen, Kurt Schølberg, Sindre Bjørnsen, Sindre Johnsen, Rune Lie og trioen ABP med Trond Nilsen, Reidar Ektvedt og Frank Wedde.

GUTTAS DAG: Så vellykka var den første kvelden med Guttas dag, at det gjentas allerede til fredagen. Foto: Lykke Amelie Amundsen.

Det hele starter klokka 19.00, og det er fri entre. Hjertelig velkommen til alle som har lyst, inviterer Irene via lokalavisa.

Guttas dag i Ramneshallen

Fredag 8. november var det lek og moro med guttas dag i Ramneshallen. Så vellykka var det, at det gjentas allerede fredag 29. november. – Vi begynner klokka 16.45, informerer Ramnes IFs håndballgruppe.

Forrige gang var det en fin gjeng på mer enn 20 gutter som holdt på, forteller håndballpappa Bernhard Marti, som organiserer kveldene på vegne av Ramnes håndball.

Han sørger for en aktiv kveld, der alle gutter i 1-10. klasse er invitert. Enten det er gutter som vil bli bedre kjent med idretten, eller bare ha det gøy. Kvelden avsluttes med taco til alle.

MORO MED LEGO: Her tar Lego-bygdebyen form et tidligere år, på det gamle biblioteket. Foto: Privat.

Juledisco på Fjellborg

Samme fredagskveld arrangerer Våle ungdomslag juledisco for 1. til 7. klasse, melder ungdomslaget til ReAvisa:

– Foreldre er velkommen til å delta på arrangementet, eller bidra som vakt. Vi gleder oss!

Arrangementet starter klokka 17.00 for barn i 1. – 3. klasse, og 19.00 for barn i 4. – 7. klasse. Det koster femti kroner i inngang.

– Ta gjerne på nissegenser eller nissedrakt!

Shopping for alle penga?

Samme fredag er også «black friday», på godt norsk.

Det lokale næringslivet reklamerer med gode tilbud og det vil helt sikkert være mange som gjør unna en god del av juleshoppinga i god tid denne dagen.

MARKEDSBYGDA: Vivestad mobiliserer nok en gang til stort marked – denne gang julemarked. Foto: Stian Ormestad.

Det kan også gjøres på julemarked i Vivestad, som feira 30-årsjubileum i fjor.

Her ventes det rundt femti utstillere med mye flott å tilby.

Vivestad julemarked er en flott tradisjon

Markedet starta som et lite marked arrangert av husmødre i bygda. Siden den gang har markedet vokst med mange tilreisende.

– Men vi er også stolte av at det fortsatt er mange fra vår egen bygd som tilbyr flotte hjemmeproduserte varer og produkter. Samtidig er vi glad for at vi hvert år får inn nye utstillere som kan friste med godsaker til bruk, til pynt og til å spise.

Det forteller Karin Siebenlist i julemarkedkomiteen til ReAvisa. – I kjent stil tilbyr alle utstillere hjemmelagde varer og godt håndverk for enhver smak og i alle prisklasser. Det fleste utstillere er inne, men det er noen utstillere ute også, samla rundt bålpanna.

JULEMIDDAG: Til helga lukter det ribbe og sprø svor over hele Vivestad-bygda. Foto: Stian Ormestad.

Nydelig julemiddag

Det serveres tradisjonen tro julemiddag og riskrem fra Bents Viltkjøkken under Vivestad julemarked, pluss kaffe, pølser og vafler.

– Det blir også solgt lodd der det er mulig å vinne flotte premier gitt av utstillere og sponsorer. Trekninger skjer på søndag rundt klokka 15.30, forteller Karin til ReAvisa.

– Vi har bankterminal, minner Karin om, – og husk: Det er gratis parkering og gratis inngang.

Markedet er åpent både lørdag og søndag – begge dager fra klokka 11.00 – 16.00. Alt overskudd går til drift og vedlikehold av Bygdehuset Sagatun i Vivestad.

SPILLER OPP: På Revetal spiller Blågjengen og Ramnes og Røråstoppen skolekorps opp til gang rundt juletreet. Foto: Stian Ormestad.

Julelegobygdeby på biblioteket

På Revetal bibliotek er legoklossene finni fram, og du kan bli med og lage en hel julelandsby i Lego!

Dette skjer lørdag 30. november fra klokka 11.00 til 14.00. Arrangementet er gratis og passer for hele familien.

Også er det alle julegrantenningene rundt om i Re og omegn, denne første søndagen i advent.

Julegrantenning og julespill i Våle

I Våle tennes lysa på juletreet utenfor samfunnshuset søndag klokka 16.00 til toner fra Gla’gjengen.

Så er det grøt og julespill med Revygruppa Sceneskrekk etterpå.

– Vi har loddsalg med flotte premier. Kanskje kommer nissen med godtepose også?, lurer Våle ungdomslag på.

GLAGJENGEN: I Våle blir julegrana tent til toner fra Glagjengen. Foto: Stian Ormestad.

– Håper vi sees til en hyggelig førjulsfeiring!

Julegrantenning og førjulskafé i Undrumsdal

Undrumsdal bygdegruppe og menighetsrådet inviterer til julegrantenning og førjulskafé, der det først blir gudstjeneste i Undrumsdal kirke klokka 16.00 søndag.

Deretter blir det fakkeltog fra kirka til Dalheim, der julegrana tennes klokka 17.00. Det blir musikk ved Våle skolekorps, og gang rundt juletreet hvis været tillater det.

Fra klokka 17.15 blir det førjulskafé på Dalheim med salg av kaffe og kake.

JULEBORDSESONGEN ER GODT I GANG: Juleshowet på Revetal går for fulle hus, og det er allerede satt opp en ekstraforestilling. Foto: Stian Ormestad.

– Nissen kommer!, lover arrangørene. En travel nisse, som skal rekke over mye denne søndagen.

Fakkeltog og julegrantenning på Revetal

Søndag 1. desember tennes julegrana også på Revetal. Program for dagen er som følger:

Klokka 16.00 starter salg av fakler, som koster tredve kroner. Dette skjer i skolegården på Revetal ungdomskole. Klokka 16.30 er det avgang for fakkeltoget som går fra ungdomskolen, om Re helsehus, og til Revegtalparken.

Klokka 17.00 blir det tenning av julegrana, ved Re-ordfører Thorvald Hillestad. Ramnes og Røråstoppen skolekorps og Blågjengen vil spille, slik at alle kan synge og gå rundt juletreet.

JULEGRANTENNING: Det blir lys i julegrana til helga. Dette bildet er fra en tidligere julegrantenning på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

– Ta gjerne på nisseklær og nisselue. Det blir også salg varm saft og kaker, melder arrangøren Ramnes og Røråstoppen skolekorps.

Nissetog og juletrefest i Høyjord

Samme søndag er det også nissetog og juletrefest på Haugar i Høyjord.

Nissetoget går fra Haugar klokka 16.00, og det er salg av fakler en halvtimes tid før avgang.

Nissetoget avsluttes med juletrefest på Haugar, der det blir salg av grøt, kaffe og kaker, loddsalg, gang rundt juletreet, og en travel nisse kommer også hit!

NISSER: Til helga vil det bli mange nisser å se i Re – og nissefar sjøl vil få det veldig travelt for å rekke alt! Foto: Stian Ormestad.

– Bli med og lag julestemning i bygda vår, oppfordrer arrangørene som er Høyjord vel, Høyjord ungdomslag og foreldre i 1. trinn.

Julegrantenning på vellet neste helg

Mens de fleste tenner julelysa søndag 1. desember, venter Hjerpetjønn vel til helga etter – men der er det påmeldingsfrist 1. desember:

– Det blir julegrøt rundt bålet, gang rundt juletreet og kanskje kommer nissen? Pris er femti kroner per person, og påmelding skjer til Heidi Kristine Leinaas Hagen på telefon 47 63 01 29.

Det er også julemarked neste helg, da på Våle prestegård.

I tillegg er det som vanlig åpen julegård på Holt gård, og alle kafeer og restauranter holder åpent som vanlig. Og julebordsesongen suser videre med juleshow på Revetal fredag og lørdag, både denne helga og de neste.

Og her går billettene unna, og det er allerede satt opp en ekstraforestilling før jul.

Etter at denne saken først ble lagt ut, er vi også blitt tipsa om nissefest på Vonheim i Fon søndag klokka 14.00. Det blir også tidenes første julemarked på Nedre Linnestad gård – et kreativt julemarked:

– Vi har ingen dyr, men vi er mange kreative damer som ønsker å vise fram hva vi driver med. Vi setter opp salgsboder med diverse vi har laga – og du som kommer på besøk kan også lage ting.

Les mer om kultur i Re.

Les mer om møteplasser i Re.

, , , , ,