Kjell Foss AS er nominert til næringslivsprisen

FAMILIEBEDRIFT: Tre generasjoner Foss, ved Sven Arne Foss, Kristoffer Foss og Kjell Foss. Bildet ble tatt under åpningen av nytt kontorbygg på Lundteigen for straks tre år siden. Foto: Stian Ormestad.

I fjor vant en Re-bedrift. I år er en ny Re-bedrift nominert. Går Tønsberg-regionens næringslivspris nok en gang til Re?

Les også: Her klippes snora for nybygget til Kjell Foss AS.

For tre år siden ble prisen oppretta, og det er Tønsberg næringsforening, Tønsberglivet og Tønsbergs blad som står bak næringslivsprisen for Tønsberg-regionen – det vil si en bedrift fra enten Re, Tønsberg eller Færder kommune.

RE-VINNER I FJOR: Charlotte Svensen, Pulserende kystperle, Martin Gran, Meny Revetal, og Heidi Skjeggerød, leder av Tønsberg næringsforening. Foto: Privat.

I fjor vant Martin Gran og Meny Revetal, etter å ha fått over halvparten av stemmene.

Flere generasjoner jobber side om side

Nå er kandidatene klare for årets avstemning, og fem finalister kjemper om prisen – derav en bedrift fra Re: Kjell Foss AS.

Selskapet, som ble etablert i 1966, er et heleid familiedrevet selskap i Re, der flere generasjoner jobber side om side. I dag er det Kristoffer Foss, barnbarn av grunnlegger Kjell Foss, som styrer skuta sammen med familien

Selskapet, med datterselskap, har de siste fem årene hatt en vekst på godt og vel 60 prosent, er arbeidsplass for et tresifret antall mennesker og har en omsetning på 258,7 millioner kroner.

I tillegg til denne prisen, er også Kjell Foss AS nominert til Årets lærebedrift i regi av Maskinentreprenørenes forbund (MEF) og Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB).

Kjell Foss AS har hele 11 prosent lærlinger i arbeidsstokken. Denne prisen skal deles ut på nyåret.

NYE LOKALER: Kjell Foss AS rusta opp på Lundteigen og flytta inn i nye lokaler rett før jul i 2016. Foto: Stian Ormestad.

Bunnsolid bedrift med duganes folk

Kjell Foss AS flytta inn i helt nye kontorlokaler på Lundteigen før jul for tre år siden. Sjøl om den lokale forankringen er sterk, har sprengerbedriften ekspandert stort.

Som reing kan du føle deg hjemme hvor som helst, for Kjell Foss-biler treffer du på så å si overalt i landet – og til og med i utlandet.

Og utviklingen har vært helt enorm, fra oppstarten i et gammelt hønsehus på Lundteigen, som ble bygd om til kontorer på midten av 1960-tallet.

– Dette er en familiebedrift som er bygd opp stein for stein, aldri noen raske løsninger. Her er alt bunnsolid bygd opp, med duganes folk.

Det var attesten fra Sverre Røed under åpningen av nybygget på tampen av 2016. Han hadde da jobba i bedriften helt siden oppstarten.

Stor stas å bli nominert

SNORKLIPP FOR SNART TRE ÅR SIDEN: Kanskje snora burde klippes med en liten sprengladning – men tredje generasjon Foss rakk akkurat å finne ei saks så det ble med spøken. Foto: Stian Ormestad.

Kristoffer Foss (36), tredje generasjon og daglig leder i Kjell Foss AS, synes det er stor stas at familiebedriften er nominert til prisen. – Ikke vanlig kost for sprengære fra Re!

Kristoffer deler æren av å bli nominert til både næringsliv-pris og lærebedrift-pris med fantastiske ansatte i familiebedriften. – Dette er en anerkjennelse for absolutt alle, der alle som en driver bedriften videre framover. Veldig moro!

Avstemningen til årets næringslivspris går helt fram til 1. desember, og prisen deles ut under Næringsforeningens julebord 5. desember.

Alle nominerte finner du på Vestviken24.no, og der finner du også avstemningen (ekstern lenke).

VOKSER – GENERASJON FOR GENERASJON: Andre generasjon «sprengær fra Re», ved Sven Arne Foss. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Martin og Meny-gjengen vant Tønsbergregionens næringslivpris!

Les også: Her klippes snora for nybygget til Kjell Foss AS.

Leserinnlegg: Hva kan Tønsberg lære av Re?

Les mer om lokalt næringsliv i Re.