Her klippes snora for nybygget til Kjell Foss AS 

SNORA KLIPPES: Kristoffer Foss, tredje generasjon og daglig leder, klipper snora sammen med Roar Andersen og Morten Firing, henholdsvis anleggsleder og prosjektleder i Backegruppen Vestfold/Telemark – gamle Vålebygg. Foto: Stian Ormestad.

LUNDTEIGEN: Kanskje snora burde klippes med en liten sprengladning – men tredje generasjon Foss rakk akkurat å finne ei saks så det ble med spøken. 

Kjell Foss (84) starta sitt fjellsprenger-firma i 1966. 50 år etter har både barn og barnebarn tatt over og jobber i familiebedriften som har vokst til å bli en av Res største, med en omsetning på 200 millioner kroner og 90 ansatte over hele landet.

Hovedkontoret ligger på Lundteigen i Ramnes. Her har 14 ansatte sitt daglige virke. Fredag 16. desember ble snora klippet for et splitter nytt bygg til en prislapp på 13 millioner kroner.

Bygget er opplyst og fint, med den nye logoen på veggen ute. Inne møter logoen deg i en lyssatt resepsjonsdisk, og den går igjen også på veggene inne. Her er alt gjennomført og fint, akkurat som tre generasjoner Foss ønsker seg det.

VELKOMMEN! Kristoffer Foss ønsker velkommen. Til høyre i bildet ser vi nye generasjoner Foss – også ei jente i magen til Kamilla Foss, med termin allerede førstkommende mandag. Foto: Stian Ormestad.

Det eneste som ikke er på stell, er heisen midt i bygget. «I ustand» står det skrevet på en lapp, sammen med et humoristisk bilde av en uheldig ansatt som ble sittende fast i heisen.

Også ute venter en del arbeid for å få det grønt og fint rundt bygget, men utearealene må vente til våren.

– Vi har bygd med plass til å vokse, med 20 kontorplasser, møterom, kjøkken og spiserom, resepsjon, med mer – totalt 800 kvadratmeter, forteller Kristoffer Foss (33), tredje generasjon og daglig leder.

– Og vi beholder gamlebygget på andre siden av veien med kontorer til verkstedet. I tillegg eier vi hele det gamle Revac-området her på Lundteigen på 17 mål tomt og 4.700 kvadratmeter lager- og kontorbygg til utleie.

Blant leietakerne er Crossfit Revetal, som du kan lese mer om her. Det leies også ut til vinterlagring av båter, bobiler, campingvogner, biler med mer.

BILDEGAVE: Tre generasjoner Foss i glass og ramme. Backegruppen overrekker til Kristoffer Foss. Foto: Stian Ormestad.

Kjell Foss AS driver over hele landet, og tar også oppdrag i Sverige. Som reing kan du føle deg hjemme hvor som helst her til lands, for Kjell Foss-biler treffer du på så å si overalt.

En av de mange trofaste ansatte fikk en påskjønnelse under åpningsseremonien. Det er ikke bare tre generasjoner Foss-familie som har stått på for å bygge en solid Re-bedrift.

Sverre Røed (68) har vært med helt siden Kjell Foss AS hadde kontorer i «hønsehuset» på Lundteigen.

– Det ble kalt «hønsehuset» – og det var fakta et gammalt hønsehus som var bygd om til kontorer. Det funka, det!

Sven Arne Foss (58), andre generasjon, forteller at det hadde ikke vært stort av pukkverk og slikt uten Sverre, som får skryt for en god og trofast innsats for Kjell Foss AS.

Og sjøl om Sverre egentlig er pensjonist, klarer han ikke helt å gi seg. – Jeg tar litt jobb på timesbasis. Jeg har jobba i bransjen i over 40 år, veit du.

PÅSKJØNNELSE: Sverre Røed får en ekstra oppmerksomhet under åpningsseremonien fra Sven Arne Foss. Sjøl om Sverre er pensjonist, klarer han ikke helt å gi seg enda. Foto: Stian Ormestad.

Sverre skryter av arbeidsplassen: – Dette er en familiebedrift som er bygd opp stein for stein, aldri noen raske løsninger. Her er alt bunnsolid bygd opp, med duganes folk.

Og grunderen som starta det hele for 50 år siden, Kjell Foss, beskriver nybygget kortfatta og presist: – Flott.

I den første ReAvisa på nyåret kan du lese mer om historien til Kjell Foss AS som fyller 50 år. Sjekk utgivelsesplanen for det nye året her.

FAMILIEBEDRIFT: Tre generasjoner Foss, ved Sven Arne Foss, Kristoffer Foss og Kjell Foss. Foto: Stian Ormestad.

 

FOLKSOMT: Høytidelig åpning og framvisning av nye Kjell Foss-lokaler på Lundteigen. Foto: Stian Ormestad.

 

TRE GENERASJONER PÅ BILDE: Innflytningsgaven fra Backegruppen. Foto: Stian Ormestad.