Blågjengen med gjester spiller og synger jula inn

VOKSENKORPS I RAMNES: Blågjengen øver mandagskvelder på musikkrommet på Ramnes skole. Mandag 19. desember er det tid for den tradisjonelle julekonserten i Ramnes kirke. Foto: Stian Ormestad

RAMNES: Ta deg tid i ei travel førjulstid, oppfordrer Blågjengen som spiller julekonsert mandag 19. desember.

Årets julekonsert i Ramnes kirke blir Trond Antonsens siste konsert som dirigent, som ReAvisa skreiv om i ReAvisa, desember 2016.

Trond har vært dirigent for Blågjengen siden oppstarten i 1993, bare med ett friår.

– Jeg har brukt mye tid på detta – kanskje mer enn sunt er, forteller den avtroppende dirigenten. Det har blitt mange seine kvelder og en god del netter i korpsets tjeneste i godt over 20 år.

DIRIGENT SIDEN OPPSTARTEN: Trond Antonsen, Blågjengen. Foto: Stian Ormestad.

Blågjengen ble stiftet i 1993, etter at Ramnes sto uten korps på 17. mai. Fram til da hadde nemlig Sem-korpset trådd til hver 17. mai i Ramnes.

Da Sem la ned, samlet musikkglade Ramnes-folk seg og starta et eget voksenkorps i bygda.

Våren 1993 var rundt 30 med i oppstarten av korpset, men fra og med året etter har medlemstallet liggi stabilt på pluss/ minus 20. Det er Ramnes- eller Revetal-folk, eller hvert fall folk som har en tilknytning til området.

Voksenkorpset har i dag fire medlemmer som har vært med helt siden starten: Tor Ole Johnsen, Anne Sofie Rønningen, ekteparet Svanhild Øren Antonsen og dirigent Trond Antonsen.

På leit etter en ny dirigent Elisabeth Westby, formann i Blågjengen, beskriver Trond som «en klippe siden oppstarten».

Nå er korpset på leit etter en ny dirigent, som hun håper kan være på plass allerede fra og med januar. – Det vil sikre videre drift av korpset, for å være en del av kulturmiljøet i Re kommune, forteller Elisabeth, som har med seg Nina Grue og Ida Gulbrandsen i styret.

Trond fortsetter å spille i korpset sjøl om han takker av som dirigent, og han spiller også i Fokus storband.

– Det er deilig å komme seg på øvelse. Det er kjedelig å tute og spelle aleine i kjelleren hjemme, veitu.

Kirkekonserten mandag 19. desember starter klokka 19.30 – og det er gratis inngang.

Les mer om Trond Antonsen og Blågjengen i ReAvisa, desember 2016.

KORPS-EKTEPAR: Trond Antonsen vil fortsatt spille i korpset sammen med kona Svanhild Øren Antonsen. Foto: Stian Ormestad.

, , , ,