Norgesmester i banesykling fra Re: – Jeg ga bånn gass, og så fikk jeg se hvor lenge det holdt!

NORGESMESTER FRA RE: Sondre Peder Kristensen (18). Foto: Privat.

– Det er godt å se at alle timene man trener gir resultater, forteller den ferske norgesmesteren til ReAvisa.

Sondre Peder Kristensen (18) fra Hals og Serkland gård langs Sørbyveien i Våle starta å satse skikkelig på sykling for tre år siden.

NORGESMESTER FRA RE: Sondre Peder Kristensen (18). Foto: Privat.

Sist helg kunne han puste letta ut etter å ha sykla inn til NM-gull på 1.000-meter banesykling.

Samme spilleliste

Sondre Peder kryssa nemlig målstreken på tida 01.12.18, så å si likt med andremann. Det var bare tre hundredeler som skilte vinneren og andreplassen, og ingen var helt sikker på hvem seierherren var.

Så spenningen var stor fram til reingen ble ropt opp som vinner, og norgesmester.

– Treningen før NM gikk som normalt, jeg fokuserte på å bygge opp en base, og så tok jeg det litt roligere uka før konkurranse, forteller Sondre Peder til ReAvisa – og røper en del av suksessformelen:

PALLEN: Sondre Peder Kristensen på toppen av seierspallen i NM. Foto: Privat.

– Et ritual før løp er å høre på musikk når jeg varmer opp, da setter jeg på den samme lista som jeg lagde da jeg begynte å sykle for tre år siden.

Trener tjue timer i uka

Med den rette musikken – og den rette tenninga – foran konkurransen, gikk det veien. Også med den rette treninga: Sondre Peder legger ned mye tid til trening.

Han har en plan som han følger og trener rundt tjue timer i uka. Da ReAvisa møtte spREkingen for intervju tidlig på formiddagen mandag etter NM-triumfen, var han allerede ferdig med dagens andre økt.

Det er også viktig å ha god support i folk rundt seg, også de hjemme på gården:

– Viktige støttespillere er selvfølgelig familien, mamma og pappa. Det er også mange andre rundt og der blant annet treneren min. Jeg sykla lenge for Horten sykkelklubb, men nå sykler jeg for Tønsberg sykkelklubb.

– Jeg ga bånn gass!

Sondre Peder forteller at miljøet for banesykling i Norge er lite, men inkluderende. NM var lagt til Odense i Danmark, for det finnes ikke noen velodrom i Norge.

Nå venter gullmedaljøren fra Re spent på en velodrom i Norge. Det bygges en på Sola ved Stavanger, som skal stå ferdig til neste sommer.

Vanligvis sykler Sondre Peder primært landevei, men hadde litt erfaring med banesykling fra fjorårets NM.

– Jeg ga bånn gass, og så fikk jeg se hvor lenge det holdt. Det gjelder å komme opp i fart og så klare å holde den, forklarer Sondre Peder. 

Setter seg nye mål

Og bånn gass blir det videre også, med mye trening og både kort- og langsiktige mål. Til daglig går Sondre Peder på Wang toppidrett i Tønsberg.

NM-gullet smakte veldig godt, og har gitt blod på tann. Men den fornuftige Re-gutten skynder seg sakte:

– Jeg tar det steg for steg, og lager meg mål jeg jobber mot hver dag, sier gullgutten.

GULLGUTT: Re kommunes siste norgesmester? Vel hjemme på Hals og Serkland gård etter NM-triumfen. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Les mer om sport i Re.